Divendres, 19 abril 2024
15.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta rep el Segell Infoparticipa de 2022

L’Ajuntament de la Llagosta va rebre ahir el Segell Infoparticipa 2022 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va recollir el diploma a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB. A l’acte, també va assistir el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Marc Ruiz.

L’Ajuntament compleix per primera vegada el 100% dels indicadors, els 52 punts establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. El Consell Certificador del Segell Infoparticipa contrasta els resultats del Laboratori de Periodisme de la UAB, d’acord amb la Llei de Transparència del 2013, i atorga les distincions. Des del 2017, el Consistori llagostenc obté aquesta distinció.

En concret, s’avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast. El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i als ciutadans, i un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Aquesta ha estat la desena edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa als ajuntaments. El rector magnífic de la UAB, Javier Lafuente, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. “Tal com ha dit el rector, estem al selecte club dels ajuntaments súpertransparents; estic molt orgullós”, ha afirmat l’alcalde, que ha recordat que “els veïns i les veïnes de la Llagosta tenen a la seva disposició tota la informació pública de l’Ajuntament de la Llagosta”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies