Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament rep, novament, el Segell Infoparticipa

L’Ajuntament de la Llagosta va rebre ahir el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’alcalde, Óscar Sierra, va recollir el corresponent diploma durant un acte celebrat al Rectorat de la UAB.

És el segon any seguit que el Consistori llagostenc aconsegueix el Segell Infoparticipa, que, en aquesta ocasió, han rebut 110 administracions locals, comarcals i provincials de Catalunya. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, va felicitar les administracions distingides i va agrair el seu “esforç per fer possible que la ciutadania pugui tenir confiança en la credibilitat del que fem des de les administracions públiques”.

A partir dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, basats en la Llei de Transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les localitats que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població.

A partir d’aquestes dades, el Consell Certificador del Segell Infoparticipa contrasta els resultats i decideix atorgar les distincions.

Enguany, s’ha atorgat el Segell Infoparticipa a 98 ajuntaments (sis més que l’any passat) i s’ha exigit més qualitat en informació sobre retribucions, béns i currículums, així com en competències dels òrgans de govern.

Publicitat

Publicitat