Dilluns, 02 octubre 2023
20.1 C
La Llagosta

Humana recull prop de 16 tones el primer semestre del 2022 a la Llagosta

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit durant el primer semestre de l’any a la Llagosta prop de 16 tones, que equival a 64.700 peces de roba. Segons informa l’entitat sense ànim de lucre, el 90% tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

Humana ha recuperat a la Llagosta mitjançant els seus contenidors, concretament, 15.973 quilos el primer semestre de l’any, que suposa una xifra similar al mateix període de l’any passat amb 15.954 quilos. Les prop de 64.700 peces de roba recuperades a la nostra localitat es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). “El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

La reutilització del tèxtil contribueix a la lluita contra el canvi climàtic ja que per cada quilo de roba recuperada (que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s’hi evita l’emissió de 6,1 quilos de CO2, segons un estudi de la Federació Humana Pueblo para Pueblo. Les gairebé 16 tones recuperades a la Llagosta per Humana han evitat l’emissió de 97 tones de CO2.

Segons dades d’Humana, el 59% de la roba recollida a la planta de l’Ametlla del Vallès es destina a la reutilització; el 32% es ven a empreses del reciclatge perquè no està en bon estat per la reutilització; el 2% són residus impropis (plàstics, cartons o altres) que es posa en mans de gestors autoritzats; l’1% són residus que es destinen a valorització energètica; i el 6% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valorar energèticament i s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

Publicitat

Publicitat

Més notícies