Dimarts, 16 juliol 2024
24.4 C
La Llagosta

Més de 51.000 peces de roba recuperades durant el primer semestre de l’any

Durant el primer semestre de 2024 s’han recollit a la Llagosta poc més de 19 tones de roba usada. Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha informat que, en total, en aquests sis primers mesos de l’any han recuperat 51.500 peces de roba.

Segons l’entitat sense ànim de lucre, amb la gestió de la roba usada s’ha evitat l’emissió de 116 tones de CO2. A més, afegeix que la recuperació d’aquest material ajuda a la creació d’ocupació i la posada en marxa de projectes de cooperació i programes socials.

Els 19.118 kg de residu tèxtil recollits de gener a juny s’han dipositat als deu contenidors que Humana té instal·lats a la nostra localitat. El 90% de la roba de què es desfan els veïns i veïnes de la Llagosta tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. La roba es classifica posteriorment a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès.

La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir-ne una segona vida: gairebé el 60% se’n pot reutilitzar i el 32%, reciclar. El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça de roba més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció. Per això és important que la roba de què ens desfem es dipositi en el contenidor corresponent, perquè malauradament gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat, sinó a la brossa”, assegura Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana.

Publicitat

Publicitat

Més notícies