Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Humana va recollir 36 tones de tèxtil usat a la Llagosta durant el 2019

La Fundació Humana va recollir l’any passat a la Llagosta 36.377 quilos de tèxtil usat, un 10% més que durant el 2018. A aquest material se li donarà una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

El 2019, els donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper.

Les tones recuperades a la Llagosta per la Fundació Humana equivalen a 82.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici. El primer és ambiental, perquè es redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 115 tones de CO2 a l’atmosfera.

El segon és social i consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials: amb més de tres dècades d’activitat, 2,5 milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Durant aquest període, la Fundació ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de Primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions de cooperació.

“Agraïm de tot cor la confiança i la solidaritat dels veïns i veïnes”, assegura Àgata Soler-roig, responsable de la Fundació a Catalunya, que afegeix: “Humana contribueix a fer més sostenible el sector de la gestió de residus amb una visió d’economia circular, ja que introdueix de nou la roba a la cadena de valor, genera recursos amb un impacte social positiu, crea ocupació verda i sostenible, incideix en l’àmbit local i promou la millora de les condicions de vida de les comunitats més desfavorides gràcies a programes de cooperació al desenvolupament”.

El primer dels objectius de Fundació Humana a Catalunya per al 2020 és augmentar el nombre de punts de recollida a l’espai públic per facilitar-ne les donacions i millorar els registres de la recollida selectiva del residu tèxtil. El segon gran objectiu és que el sector disposi d’un sistema homogeni d’informació que permeti conèixer de manera transparent quant residu tèxtil es recupera, es reutilitza, es recicla o s’elimina a Catalunya.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Publicitat

Publicitat