Dilluns, 27 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’any passat es van recollir a la Llagosta 31.902 quilos de roba usada

Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir l’any passat 31.902,77 quilos de roba en els diferents contenidors que té a la Llagosta. Aquesta xifra és lleugerament inferior a la del 2021 (32.021,44 quilos).

Segons informa Humana Fundacón Pueblo para Pueblo, una entitat sense ànim de lucre, el mes de maig del 2022, amb 4.567,65 quilos, va ser en el que va recollir més material, mentre que abril, amb 1.988,61 quilos, va ser en el que menys.

La major part de la roba usada tindrà una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. La roba recuperada a la nostra localitat es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès.

Humana té contenidors distribuïts en deu punts de la nostra localitat. En el situat a l’avinguda del Primer de Maig és en el que va recollir més roba l’any passat (5.439,72 quilos).

La reutilització del tèxtil contribueix a la lluita contra el canvi climàtic ja que per cada quilo de roba recuperada s’evita l’emissió de 6,1 quilos de CO2, segons un estudi de la Fundació Humana Pueblo para Pueblo.

Segons dades d’Humana, el 59% de la roba recollida a la planta de l’Ametlla del Vallès es destina a la reutilització; el 32% es ven a empreses del reciclatge perquè no està en bon estat per a la reutilització; el 2% són residus impropis (plàstics, cartrons o altres), que es posen en mans de gestors autoritzats; l’1% són residus que es destinen a valorització energètica; i el 6% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valorar energèticament i s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

Publicitat

Publicitat

Més notícies