Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

L’Ajuntament presenta el Pla director de participació ciutadana

L’Ajuntament ja disposa del Pla director de participació ciutadana i avui dimarts ho ha presentat al Saló de plens del Consistori llagostenc. Marc Ruiz, regidor de Participació Ciutadana, ha estat l’encarregat de presentar el document, que en acabar ha respost les preguntes dels assistents.

El pla és un instrument de planificació global de l’acció de govern en matèria de participació ciutadana que ajuda a ordenar i proposar línies estratègiques d’actuació municipal en termes de participació. Durant l’últim any, l’Ajuntament de la nostra localitat, juntament amb la col·laboració de diverses entitats locals, ha elaborat el document en un procés de participació ciutadana. Finalment, el Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar el 28 d’abril per unanimitat el Pla director de participació ciutadana. “Aquest document ens dota d’eines i ens marca objectius per la participació ciutadana dels propers anys”, assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz.

El pla defineix l’estratègia per fomentar la participació ciutadana i consolidar una manera de governar més relacional, oberta a promoure processos de participació ciutadana en la política local. “La primera acció que farem amb el pla és la redacció del reglament de participació ciutadana, que marcarà com s’han de fer els objectius del pla. Això es començarà a treballar a partir del setembre i el farem amb un nou procés obert a la ciutadania”, diu Ruiz.

L’empresa Idees; Anàlisi social ha estat l’encarregada de la redacció del pla, gràcies a un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Publicitat

Més notícies