Diumenge, 28 abril 2024
15.7 C
La Llagosta

L’Ajuntament obre a la ciutadania l’elaboració de l’Agenda Urbana Local

Unes 60 persones han assistit aquesta tarda a l’acte convocat per l’Ajuntament de la Llagosta en el marc de la fase de participació ciutadana de l’elaboració de l’Agenda Urbana Local. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor d’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, Marc Ruiz; i la regidora de Participació Ciutadana, Eva María Villanueva, han presentat l’activitat, que s’ha desenvolupat al Casal d’Avis.

“Volem enriquir el debat amb els veïns i veïnes per prendre millors decisions”, ha dit l’alcalde. El regidor d’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible ha explicat que es tracta d’aconseguir “un desenvolupament sostenible a nivell mediambiental, però també econòmic i social”. La regidora de Participació Ciutadania ha agraït a les persones que han assistit a la sessió la seva implicació.

Els tres responsables municipals han marxat després per no interferir en la jornada i han estat els membres de l’empresa Portacabot, que està elaborant l’Agenda Urbana Local, els que han dirigit la sessió, han detallat els objectius estratègics de l’Agenda i han explicat la diagnosi prèvia que ja s’ha realitzat.

Posteriorment, les persones assistents han pogut fer les seves propostes d’actuació per millorar la Llagosta d’acord a onze eixos: Territori, paisatge i ús del sòl; Model urbà; Canvi climàtic; Gestió de recursos i economia circular; Mobilitat sostenible; Inclusió social i igualtat d’oportunitats; Models productius i economia urbana; Garantir l’accés a l’habitatge; Transició digital; Instruments, governança i qualitat democràtica; i Salut i entorn urbà.

L’objectiu final és que la Llagosta sigui una ciutat més justa, productiva i verda.

Durant els propers dies, està previst fer trobades més específiques amb estudiants de l’Institut Marina, comerciants i polítics locals per tal que també puguin realitzar les seves aportacions. A més, hi haurà la possibilitat que la ciutadania faci propostes per via telemàtica.

L’Ajuntament està elaborant l’Agenda Urbana de la Llagosta amb el suport de la Diputació de Barcelona. El document hauria d’estar enllestit a finals d’any.

Publicitat

Publicitat

Més notícies