Lleuger increment de la recollida de tèxtil usat durant el 2021

0
44

Després d’uns mesos de baixada, la recollida de roba usada ha crescut lleugerament a la Llagosta, tot i que encara no arriba als nivells prepandèmics. Durant el 2021 es van recuperar 32.021 quilos, davant els 31.719 quilos de tèxtil usat de l’any 2020. L’any previ a a pandèmia de la Covid, el 2019, es van recollir a la nostra localitat 36.377 quilos.

Els mesos que més roba es va recollir van ser al maig i al juny, seguit del novembre, coincidint amb els canvis d’època estival i d’hivern. Al maig es van aportar als contenidors gairebé 4,25 tones de tèxtil usat; al juny, se’n va arribar gairebé a les 5 tones i a l’octubre, en van ser 3,38. El mes amb un registre més baix va ser al gener, que no va arribar als 1,5 tones.

Els contenidors d’Humana estan distribuïts als carrers Progrés, Cabanyes, Nicolás Longarón, Jaume Balmes, dos a l’avinguda de l’Onze de Setembre, un a la del Primer de Maig, a la plaça de Catalunya i dos més al passeig del Pintor Sert.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització que porta més de 30 anys promovent la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper.

La gestió de les tones recuperades a la Llagosta per la Fundació Humana implica un doble benefici. El primer és ambiental, perquè es redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi d’unes 100 tones de CO2 a l’atmosfera.

El segon és social i consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: un percentatge molt alt es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Publicitat