Dimarts, 19 març 2024
14.8 C
La Llagosta

Aquesta setmana es fa a la Llagosta una campanya sobre reciclatge

El Consorci de Residus del Vallès Oriental està fent durant aquests dies a la Llagosta una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals i, més concretament, la d’envasos lleugers, vidre i paper/cartró. Un equip d’educadores ambientals s’encarreguen des d’ahir de donar difusió a peu de carrer. L’acció finalitzarà el 2 de desembre.

L’equip d’educadores ambientals donen informació sobre quines deixalles s’han de separar a casa de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents d’envasos lleugers, vidre, paper/cartró, orgànica i resta, i contribuir així a millorar la qualitat de la recollida selectiva, acció que té una conseqüència directa en l’eficiència del reciclatge.

A més, la campanya serveix per recollir dades sobre com reciclen els veïns i veïnes de la nostra localitat i anotar els seus suggeriments o demandes per millorar la recollida selectiva.

La campanya porta per nom Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot!, i compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus. L’objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge. Al Vallès Oriental, l’any passat la recollida selectiva va arribar al 45,8%, un punt per sota de la mitjana de Catalunya (46,6%), però lluny encara del 60% que la Unió Europea ha marcat com a objectiu pel 2030.

Publicitat

Publicitat

Més notícies