La recollida de tèxtil usat cau unes cinc tones a la Llagosta durant el 2020

0
31

La pandèmia de la Covid-19 també ha afectat a la recollida de roba usada a la Llagosta. Durant el 2020 es van recuperar 31.719 quilos de tèxtil usat als deu contenidors que la Fundació Humana té instal·lats als carrers de la nostra població. L’any 2019 es van recollir 36.377 quilos.

Els mesos que més roba es va recollir van ser al maig i a l’octubre, coincidint amb els canvis d’època estival i d’hivern, amb prop de 4 tones cada mes. El mes amb un registre més baix va ser al desembre, que no va arribar als 2.000 quilos.

Els contenidors d’Humana estan distribuïts als carrers Progrés, Cabanyes, Nicolás Longarón, Jaume Balmes, dos a l’avinguda de l’Onze de Setembre, un a la del Primer de Maig, a la plaça de Catalunya i dos més al passeig del Pintor Sert.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper.

La gestió de les tones recuperades a la Llagosta per la Fundació Humana implica un doble benefici. El primer és ambiental, perquè es redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi d’unes 100 tones de CO2 a l’atmosfera.

El segon és social i consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat. Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: un percentatge molt alt es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí