Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

Se celebra la primera sessió del taller de participació ciutadana

L’Ajuntament de la Llagosta ha celebrat la primera sessió del taller de participació ciutadana, que ha comptat amb una dotzena de persones vinculades amb diverses entitats de la nostra localitat. L’activitat ha tingut lloc aquesta tarda en una sala polivalent del Centre Cultural.

El taller forma part del projecte que ha iniciat l’Ajuntament fa uns mesos per redactar un Pla Director de Participació Ciutadana que té per objectiu promoure la participació ciutadana, trobar nous espais i crear nous processos. En aquesta primera sessió s’ha treballat en la fase de diagnosi, que permetrà identificar els punts forts i febles de la participació de la nostra localitat. “Des de l’Ajuntament fa temps que treballem en la participació ciutadana, com ara amb els pressupostos participatius, però volem tenir les eines per generar un pla director i fer del poble que sigui més participatiu i la ciutadania pugui formar part de les decisions estratègiques i rellevants del municipi”, ha explicat el regidor de Participació, Marc Ruiz, que ha donat la benvinguda al taller de participació en els assistents.

En aquesta primera fase de diagnosi, l’equip redactor del Pla Director s’ha reunit amb regidors i tècnics de l’Ajuntament i ara ho ha fet amb la ciutadania. “En una segona fase, es posarà en comú totes les reflexions amb els punts forts i febles; posteriorment es marcaran uns objectius en la fase propositiva i, finalment, es farà la redacció del pla director amb les conclusions. Un cop tinguem això, farem servir aquest pla director per redactar el reglament de participació ciutadana, que serà l’eina que regularà la participació”, ha afegit Marc Ruiz.

El Pla Director de Participació Ciutadana és un instrument de planificació de l’acció de govern que ordenarà i proposarà línies estratègiques d’actuació municipal en termes de participació ciutadana.

Publicitat

Publicitat

Més notícies