Divendres, 27 gener 2023
5.5 C
La Llagosta

Jornada informativa sobre les donacions de sang a l’avinguda de l’Onze de Setembre

El dia 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang. Per aquest motiu, aquest disabte, 12 de juny, el grup de persones voluntàries de la Llagosta de l’Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental instal·laran un estand informatiu al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre.

La taula informativa estarà oberta a les deu del matí i età previst que estigui fins a les vuit del vespre. Durant tota la jornades les voluntàries donaran a conèixer la importància de donar sang, a més dels seus beneficis per a la salut. També resoldran els dubtes que es puguin tenir sobre el fet de donar sang. Les organitzadores han preparat materials informatius especials per a la jornada.

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat espanyol. L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa 15 anys el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.

Cada any hi ha 113 milions de donacions de sang al món, la meitat en països desenvolupats. A Catalunya, se sumen prop de 250.000 donacions, això fa que siguem autosuficients en sang. Tot i això, hi ha moments que hi ha escassetat al Banc de Sang.

Publicitat

Publicitat

Més notícies