Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

Totes les meses electorals s’han constituït sense problemes a la Llagosta

La jornada electoral dels comicis al Parlament de Catalunya s’ha iniciat amb normalitat a la Llagosta. A les nou del matí totes les meses s’han constituït i han obert les portes de tots els col·legis electorals de la nostra localitat, així a les vuit del vespre tancaran les seves portes.

En aquesta ocasió, a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per tal de garantir les màximes mesures de seguretat per evitar contagis, a la Llagosta, els quatre col·legis electorals seran el Complex Esportiu Municipal El Turó, on votaran les persones empadronades a les seccions primera i segona i que fins ara votaven a l’Escola SAFA; el Centre Cultural de la plaça de l’Alcalde Sisó Pons, on estan les taules de les seccions cinquena i novena; el Col·legi Joan Maragall, on voten els veïns i veïnes de les seccions sisena i setena; i el Poliesportiu Antonio García Robledo, que acull les taules de les seccions vuitena, que votaven abans al Joan Maragall; i tercera i quarta, que votaven anteriorment a l’Escola Les Planes.

A la Llagosta, un total de 9.660 persones tenen dret a vot aquestes eleccions al Parlament de Catalunya.

Horaris recomanats

Per aquesta jornada hi ha recomanats uns horaris de votació. De 9 a 12 h, es recomana que vagin a votar les persones de risc, com ara gent gran o malalts crònics i de 19 a 20 h, les persones que estiguin en quarantena. Els membres de les taules electorals han rebut instruccions de com actuar durant la jornada i com fer servir els EPI de protecció.

Mesures especials

Els centres de votació estan ventilats correctament i durant la jornada s’efectuarà una neteja sovint de l’espai. A l’entrada, les persones que accedeixen tenen gel desinfectant. Cal portar mascareta i mantenir la distància de seguretat mentre s’espera per accedir a l’interior. L’Ajuntament ha senyalitzat els espais amb les mesures preventives que cal respectar.

Hi ha establert un itinerari d’entrada i un altre de sortida. És necessari que les persones que hagin votat i surtin del col·legi electoral no s’entretinguin a parlar amb altres persones i continuïn mantenint la distància de seguretat.

Recomanacions per votar

És recomanable portar el sobre de votació preparat de casa. Només pot haver una persona votant en el front immediat de cada mesa, a excepció deis que necessitin assistència. A l’hora de votar, s’ha de mostrar el DNI als membres de la mesa mantenint la distancia. Els membres de la taula poden demanar que la persona votant es retiri un moment la mascareta per identificar-la. Per últim, cal introduir el vot quan ho indiquin des de la taula electoral.

Publicitat

Publicitat

Més notícies