Comença la campanya electoral catalana, marcada per la pandèmia de la Covid

0
424

Aquesta mitjanit ha començat la campanya electoral de cara als comicis al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer. Un total de 9.660 veïns i veïnes de la Llagosta tenen dret a vot en aquests comicis, que arriben marcats per la pandèmia de la Covid-19. Algunes formacions polítiques van sortir anit al carrer per penjar les tradicionals pancartes electorals.

El dia de les eleccions, el 14 de febrer, per tal de garantir les màximes mesures de seguretat per evitar contagis, a la Llagosta, els quatre col·legis electorals seran el Complex Esportiu Municipal El Turó, el Centre Cultural de la plaça de l’Alcalde Sisó Pons, el Col·legi Joan Maragall i el Poliesportiu Antonio García Robledo.

Així, els electors de les seccions primera i segona, que normalment votaven a l’Escola Sagrada Família, ho faran el 14 de febrer al CEM El Turó. Les seccions tercera i quarta (anteriorment a l’Escola Les Planes) i la vuitena (abans a l’Escola Joan Maragall) votaran al Poliesportiu Antonio García Robledo. Al Centre Cultural, seguiran votant els residents a les seccions cinquena i novena, mentre que al Joan Maragall, en aquesta ocasió, només votaran els electors de les seccions sisena i setena.

En aquests comicis, una llagostenca, Conchi Jiménez, regidora del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a l’Ajuntament de la Llagosta, forma part novament de la candidatura del seu partit a unes eleccions autonòmiques. En concret, Jiménez ocuparà el lloc número 42 per Barcelona de la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Resultats anteriors eleccions

A les darreres eleccions catalanes, celebrades el 21 de desembre del 2017, Ciutadans va ser el partit polític més votat a la Llagosta, amb un total de 2.904 vots, un 37,08% del total de vots. La segona formació va ser el PSC, amb 1.945 vots (24,83%); i la tercera, Esquerra Republicana de Catalunya, amb 1.081 vots (13,80%). La resta de formacions polítiques més votades amb representació al Parlament de Catalunya van ser Catalunya En Comú-Podem, amb 775 vots (9,90%); Junts per Catalunya, amb 483 vots (6,17%), el Partit Popular, amb 369 vots (4,71%); i la CUP, amb 120 vots (1,53%).

La participació en les eleccions del 2017 va ser més alta que als anteriors comicis al Parlament de Catalunya, celebrats al 2015, un 81,49 % davant un 76,1. En total, van votar 7.870 ciutadans

Resultats generals al Parlament de Catalunya

A Catalunya Ciutadans va ser la primera força política amb 36 escons; la segona, Junts per Catalunya, amb 34; seguida d’ERC, amb 32 diputats, el PSC amb 17, En Comú-Podem amb 8, la CUP amb 4 i el PP, també amb 4 escons.

Publicitat