Dissabte, 20 abril 2024
15.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament posa en marxa una plataforma de participació ciutadana

L’Ajuntament de la Llagosta ha posat en marxa Decidim-La Llagosta participa, una plataforma digital de participació ciutadana, un espai de referència per fer un poble més obert, transparent i col·laboratiu.

DecidimLa Llagosta participa farà possible que la ciutadania s’organitzi i realitzi propostes, assisteixi a reunions creant discussions deliberatives i decidint mitjançant diferents formes de votació la implementació de les decisions. Per veure els processos participatius, afegir propostes, compartir idees i participar en els debats amb comentaris és necessari registrar-se. Totes les persones empadronades a la Llagosta podran participar-hi donant suport a les propostes.

Decidim és una plataforma de participació ciutadana de codi lliure i obert per a ciutats i organitzacions. És un projecte creat el 2016 promogut per l’Ajuntament de Barcelona i impulsat per la Unió Europea i institucions com la Diputació de Barcelona.

Decidim facilita la participació ciutadana a tots els nivells amb l’objectiu d’aconseguir una democràcia més forta i transparent. La plataforma té un fort compromís amb la protecció de dades i està dissenyada per respectar el secret de vot en els processos participatius. Actualment, la fan servir més de 100 ciutats, en 20 països de tot el món, entre les quals hi ha Barcelona, Nova York i municipis del nostre entorn, com Sant Cugat, Montmeló, Mollet i Granollers. Qualsevol grup de persones pot utilitzar-la, sigui una ONG, universitat, sindicat, cooperativa, col·lectiu de barri…

Decidim fa possible que milers de persones s’organitzin democràticament realitzant propostes, assistint a reunions públiques, creant discussions deliberatives, decidint mitjançant diferents formes de votació i monitoritzant la implementació de les decisions. Els participants, a més, poden comunicar-se entre ells a través de les funcionalitats de comunicació en xarxa de Decidim.

A la Llagosta, s’estrenarà la nova plataforma amb la segona edició dels pressupostos participatius i es farà servir per a tots els processos que es posin en marxa. Està previst que aquest any es faci servir també per a l’elecció del cartell de la Festa Major.

Per participar a Decidim-La Llagosta participa, cal registrar-se amb un usuari i un correu electrònic. Per votar, la plataforma comprovarà les dades amb el padró.

“Des de l’inici del mandat vam acordar que la participació ciutadania seria un eix cabdal en el nostre govern i, amb aquesta plataforma, fem un pas més en aquesta direcció”, ha indicat el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Llagosta, Marc Ruiz. “Amb aquesta eina, ens adaptem a la nova situació, potenciant la digitalització i fent més accessible la participació a la ciutadania”, ha dit Ruiz, que ha avançat que “des de la Regidoria de Participació Ciutadana, estem treballant en diversos projectes per fer ús de la nova plataforma”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies