Dilluns, 02 octubre 2023
26.5 C
La Llagosta

L’equip de Gent de mercats ha enregistrat avui el programa dedicat al Mercat de la Llagosta

El Mercat Municipal de la Llagosta serà el protagonista d’un dels episodis del programa de TV3 Gent de mercats i comerços. Avui, l’equip de la productora del programa i la seva directora, Tana Collados, han vingut a la nostra localitat per fer l’enregistrament. La sèrie començarà el proper dimecres 23 de desembre i el capítol on sortirà el Mercat de la Llagosta està previst que s’emeti entre la segona quinzena de febrer o principis de març.

El programa profunditzarà en alguns establiments del Mercat i mostrarà també detalls de l’equipament comercial municipal. Segons la seva directora, Gent de mercats vol connectar tendències actuals amb productes sostenibles, alimentació de proximitat i que aporten identitat. Per a Tana Collados, el Mercat de la Llagosta «funciona com a centre del poble, com una àgora, està al costat de l’Ajuntament i de l’Església. Encara podria ser més i oferir extres com organitzar activitats quan està tancat.» Tot i que la responsable de Gent de mercats considera que per créixer els mercats s’han d’adaptar als hàbits dels consumidors, també compren que és complicat demanar als paradistes es mantinguin al davant del negoci des de les 5 del matí fins a la tarda.

El programa vol reivindicar la cultura alimentària i mostrar la passió i el compromís dels paradistes amb la feina ben feta. Per a Tana Collados, el producte fresc que s’ofereix al mercat té un gran valor nutricional i ha animat “a fer compres més petites i més sovint, ja que el producte fresc és garantia de salut”. A més, els paradistes són uns experts en vendes, que ens aporten coneixements, ens aconsellen com cuinar els seus productes o com aprofitar-lo bé.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha estat durant un moment de l’enregistrament del programa i ha ensenyat diferents espais del Mercat Muncipal a la directora del programa. Per a Sierra, “el Mercat, a més d’oferir un producte de qualitat, dona un servei esencial als veïns i veïnes de la Llagosta”. L’alcalde creu que l’aparició al programa Gent de Mercat “mostrarà la importància d’aquest servei i donarà a conèixer més la seva vida”.

Des de Gent de mercats i comerços volen donar suport als mercats, entenen també que són una petita empresa, que compten amb el suport municipal. A l’hora que mostrar a la gent jove les possibilitats que tenen per emprendre un negoci. Aquest 2020, a causa de la crisi del coronavirus, els mercats alimentaris han estat més essencials que mai. I també la restauració i el petit comerç de barri, especialment afectats per les mesures per afrontar la pandèmia. Aquests sectors seran els protagonistes de la segona temporada de Gent de mercats i comerços, que torna a TV3 amb sis capítols, que explicaran com viuen i afronten els efectes de la Covid-19 els professionals dels mercats, de la restauració i dels establiments de proximitat.

El programa és una producció de TV3, amb la col·laboració de Benecé Produccions, amb el suport de la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Prodeca, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Publicitat

Publicitat

Més notícies