Dimarts, 19 març 2024
20.6 C
La Llagosta

Tots els mercats municipals de la província de Barcelona podran fer les seves vendes de manera online

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa el programa Mercats en línia amb l’objectiu de dotar de suport econòmic a la seixantena d’ajuntaments que disposen de mercat municipal per a la contractació d’una plataforma tecnològica de venda online. D’aquesta manera, tots els mercats municipals de la província de Barcelona, en total 93, entre els quals es troba el de la Llagosta, podran realitzar les seves vendes a través d’aquesta plataforma digital.

Malgrat l’estat d’alarma provocat per la Covid-19, els 93 mercats municipals de la província han continuat oberts, incrementant el tiquet de compra en un 18%, gràcies, en part, a experiències individuals i atomitzades de paradistes que han explotat la venda online. D’aquesta manera, s’ha evidenciat que els mercats han d’aprofitar l’oportunitat que ofereixen les plataformes de venda online per a la seva dinamització i promoció ja que no existia una opció tecnològica homogènia i que generés equilibri entre els establiments municipals existents.

A més, aquestes plataformes tenen gran impacte en la reactivació comercial i, per tant, proporcionen adaptabilitat del model de negoci i, alhora, garantia de sostenibilitat de l’activitat. D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona aposta per la digitalització i capacitat tecnològica dels municipis i garanteix l’equilibri territorial a través de la implantació de la tecnologia.

El diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona i alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha indicat que l’objectiu “és apropar el producte de qualitat i proximitat que tenen els nostres mercats municipals a tota la població consumidora i facilitar la seva experiència de compra gràcies a la venda online i el repartiment a domicili”. “Volem adaptar-nos així a les seves necessitats a través de les noves tecnologies que cada cop tenen més força dins de l’àmbit comercial“, ha afegit Sierra.

El programa, dotat amb un pressupost de 925.000 euros, forma part d’El compromís municipal (2020-2023) amb la reactivació econòmica i social de la Diputació de Barcelona que es desenvolupa a través d’un Pla de Xoc dotat amb 100 milions d’euros per fer front de forma imminent als efectes de la pandèmia de la Covid-19.

De l’altra, el govern provincial compta amb un Pla Xarxa de Governs Locals que permetrà destinar, durant els propers tres anys, 900 milions d’euros per reactivar socialment i econòmica les ciutats i pobles de la província.

Publicitat

Publicitat

Més notícies