Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Ja es coneixen les propostes més votades dels pressupostos participatius

Dignificar les colònies de gats, la creació d’un parc de cal·listènia i nous espais verds i arbres al poble. Aquestes són les tres propostes més votades dels pressupostos participatius -amb una inversió de 30.000 euros- i que s’executaran al llarg de l’any. L’Ajuntament de la Llagosta ha presentat aquesta tarda en un acte al Saló de plens els resultats de les votacions populars de les setze propostes.

Dignificar les colònies de gats, amb un pressupost de 5.000 euros, ha estat la proposta més votada amb 380 vots, que representa el 15,95% del total; la segona ha estat la creació d’un parc de cal·listènia, de 18.000 euros, amb 311 vots (13,06%); i la tercera, nous espais verds i d’arbres al poble, de 8.000 euros, amb 277 vots (11,63%). “Ja es contemplava que en el cas de no invertir tot el pressupost de 30.000 euros en la proposta més votada, s’anirien agafant les següents propostes fins completar la inversió total de 30.000 euros i coincideix que són les tres propostes més votades”, ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Marc Ruiz, que ha avançat que les tres propostes s’executaran al llarg d’aquest any després de concretar els aspectes legals i tècnics.

Dignificar les colònies de gats de carrer existents pretén assegurar que els animals estaran en condicions més sanes i segures. Es podrà controlar que no causin molèsties ni riscos per a la salut a la població humana o als felins domèstics. “Volem posar contenidors reciclats que funcionin com a menjadors i resguard de les diferents colònies de gats que hi ha al poble. No ens esperàvem ser la proposta més votada, però sentim el suport de la ciutadania”, ha explicat Montse Segura, d’Animalets, l’Associació d’Animals i Plantes de la Llagosta, que ha presentat aquesta proposta.

Pel que fa a la creació d’un parc de cal·listènia, té com a objectiu entrenar i fer exercici amb el mateix pes corporal a l’aire lliure per desenvolupar l’agilitat, la força física i la flexibilitat. “És com si fos un gimnàs de barres a l’aire lliure. Creiem que els millors espais per posar un parc de cal·listènia podrien ser el Parc Popular o la plaça d’Europa”, ha dit Enric de Pablo, que és una de les persones que ho ha proposat, juntament amb Juan José Jiménez, Víctor Ferrer i Jonathan León.

Nous espais verds i arbres al municipi proposa la creació d’espais verds (jardineres), arranjament de parterres i plantació de nou arbrat a diferents indrets del municipi. Aquesta proposta ha estat impulsada per Roger Periañez.

Les tres propostes més votades sumen un total de 31.000 euros, que excedeix en un miler d’euros el pressupost participatiu de 30.000. Tot i això, l’alcalde, Óscar Sierra, ha explicat que això no serà un problema per executar les tres propostes. Fins i tot, l’alcalde ha informat que alguna de les tres propostes més votades s’havia pressupostat a l’alça i “hi hauria la possibilitat d’executar una quarta proposta perquè fruit de la licitació o concurs final podrien quedar uns diners que podrien encaixar en una altra proposta”.

La resta de propostes votades

La resta de les propostes més votades han estat la millora del passeig de Can Donadéu per potenciar el seu ús, de 24.000 euros, amb 234 vots (9,82%); les càmeres de videovigilància, de 17.000 euros, amb 233 vots (9,78%); l’enjardinament de la parcel·la inicial del camí de Can Donadéu, de 5.000 euros, amb 127 vots (5,33%); les plaques solars a Can Pelegrí, de 30.000 euros, i 122 vots (5,12%); la instal·lació d’un escenari fix al Parc Popular, de 30.000 euros, i 94 vots (3,95%); un poble sense burilles ni xiclets a terra, de 6.000 euros, amb 93 vots (3,90%); plantació d’una olivera monumental i magraners vells, de 7.500 euros, amb 93 vots (3,90%); reformar l’Skate Park, de 30.000 euros, amb 90 vots (3,78%); punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, de 30.000 euros, amb 87 vots (3,65%); monitoratge de la qualitat de l’aire, de 18.000 euros, amb 77 vots (3,23%); la millora del carril bici, de 15.000 euros, amb 72 vots (3,02%); uns radars pedagògics, de 28.500 euros, amb 61 vots (2,56%); i un Tió gegant, de 3.000 euros, amb 31 vots (1,30%).

En la votació popular dels pressupostos participatius han participat un total de 923 persones, el 8,08% del cens d’11.499 ciutadans de la Llagosta de més de 16 anys. D’aquestes, 905 ho han fet per internet i les altres 18, presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Cada persona podia votar com a molt tres propostes. Finalment, s’han comptabilitzat 2.382 vots.

Publicitat

Publicitat