Avui fa 40 anys de les primeres eleccions municipals després de la dictadura

0
141

Avui fa 40 anys es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura franquista. En aquell moment, 7.902 persones tenien dret a vot a la Llagosta per escollir els disset primers regidors de la nostra localitat una vegada recuperada la democràcia.

Les autoritats del moment van publicar un opuscle, Vecinos, concejales y elecciones municipales, que donava la informació bàsica sobre el funcionament del procés electoral i dels nous ajuntaments democràtics.

A la nostra localitat es van presentar sis candidatures, cinc d’elles d’esquerra: el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), el Partit dels Socialistes de Catalunya-Partido Socialista Obrero Español (PSC-PSOE), l’Organización Revolucionaria de los Trabajadores (ORT), Comunistes de Catalunya (CC) i la Lliga Comunista Revolucionària (LCR). L’altra formació va ser Convergència i Unió (CiU).

L’abstenció en aquell moment va ser del 35,25%. La majoria de vots van ser del PSUC, que va obtenir nou regidors. El PSC va tenir cinc edils i tres CiU. El primer alcalde de l’actual període democràtic va ser Francisco Javier Serrano Postigo.

Serrano va ser el cap de llista del PSUC. El PSC-PSOE va presentar José Luis López. L’altra formació amb representació municipal, CiU, va presentar Arturo Font. Les altres llistes van estar encapçalades per Pedro Manuel Tribaldos (ORT), Jaime Sariol (CC) i José Herrero (LCR).

Els regidors escollits en aquelles eleccions van ser pel PSUSC: Francisco Javier Serrrano Postigo, José Caballero Torre, Rafael Soler Roldán, Antonio Jiménez Llamas, María Montserrat Cabestany, Francisco Rodríguez Marín, Fernando Molina Miras, Francisco Quevedo Trujillo i Mercedes Melgosa Monràs; pel PSC-PSOE: José Luis López Segura, Andrés Torcal Forneguera, Félix Pérez Alcocer, Ginés Alcaraz Giménez i Juan Medina Muñoz; i per CiU: Arturo Font Sallent, Luis Eras Bessa i Ángel Balasch Botella.

Publicitat