Divendres, 26 abril 2024
18.2 C
La Llagosta

Avui fa 40 anys de les primeres eleccions municipals després de la dictadura

Avui fa 40 anys es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura franquista. En aquell moment, 7.902 persones tenien dret a vot a la Llagosta per escollir els disset primers regidors de la nostra localitat una vegada recuperada la democràcia.

Les autoritats del moment van publicar un opuscle, Vecinos, concejales y elecciones municipales, que donava la informació bàsica sobre el funcionament del procés electoral i dels nous ajuntaments democràtics.

A la nostra localitat es van presentar sis candidatures, cinc d’elles d’esquerra: el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), el Partit dels Socialistes de Catalunya-Partido Socialista Obrero Español (PSC-PSOE), l’Organización Revolucionaria de los Trabajadores (ORT), Comunistes de Catalunya (CC) i la Lliga Comunista Revolucionària (LCR). L’altra formació va ser Convergència i Unió (CiU).

L’abstenció en aquell moment va ser del 35,25%. La majoria de vots van ser del PSUC, que va obtenir nou regidors. El PSC va tenir cinc edils i tres CiU. El primer alcalde de l’actual període democràtic va ser Francisco Javier Serrano Postigo.

Serrano va ser el cap de llista del PSUC. El PSC-PSOE va presentar José Luis López. L’altra formació amb representació municipal, CiU, va presentar Arturo Font. Les altres llistes van estar encapçalades per Pedro Manuel Tribaldos (ORT), Jaime Sariol (CC) i José Herrero (LCR).

Els regidors escollits en aquelles eleccions van ser pel PSUSC: Francisco Javier Serrrano Postigo, José Caballero Torre, Rafael Soler Roldán, Antonio Jiménez Llamas, María Montserrat Cabestany, Francisco Rodríguez Marín, Fernando Molina Miras, Francisco Quevedo Trujillo i Mercedes Melgosa Monràs; pel PSC-PSOE: José Luis López Segura, Andrés Torcal Forneguera, Félix Pérez Alcocer, Ginés Alcaraz Giménez i Juan Medina Muñoz; i per CiU: Arturo Font Sallent, Luis Eras Bessa i Ángel Balasch Botella.

Publicitat

Publicitat

Més notícies