Dissabte, 20 abril 2024
15.6 C
La Llagosta

El Partit dels Socialistes guanya les eleccions municipals a la Llagosta

GRAFIC ELECCIONES 2015

El Partit dels Socialistes de Catalunya va guanyar ahir les eleccions a la Llagosta. Els socialistes van aconseguir 1.935 vots, 338 més que als comicis locals del 2011. El PSC va obtenir el 36,11% dels vots, gairebé set punts més que ara fa quatre anys. La formació liderada per Óscar Sierra tindrà el proper mandat set regidors, un més que ara.

Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida i Alternativa es va mantenir com la segona candidatura amb més suport amb 1.618 vots, 148 més que als anteriors comicis. Amb el 30,20% dels vots, més de tres punts més que al 2011, ICV-EUiA perd un dels sis regidors que tenia.

Ciutadans entra a l’Ajuntament de la Llagosta com a tercera força amb 663 vots, el 12,37% i 513 més que al 2011. La formació de Jordi Sabanza puja uns deu punts i tindrà dos edils.

El Partit Popular repeteix com a quarta llista més votada a la Llagosta amb 338 vots, 256 menys que al 2011. El PP va obtenir ahir el 6,31% dels vots, quatre punts i mig menys que fa quatre anys. Els populars perden un dels dos regidors que tenien.

Esquerra Republicana va sumar ahir 304 vots, el 5,67% i entra a l’Ajuntament amb un regidor, mentre que Convergència i Unió passa de ser la tercera força a la sisena. CiU va sumar ahir 281 vots, el 5,24%, 436 menys que al 2011 i uns vuit punts menys. Els convergents tindran un regidor el proper mandat, un menys que ara.

UPyD va sumar ahir 98 vots, l’1,83% i no tindrà representació municipal.

Ahir, a la Llagosta, hi va haver 121 vots en blanc i 107 nuls. La participació va ser del 56,85%, molt similar a la del 2011, quan va ser del 56,70%. La jornada electoral va transcórrer a la nostra localitat amb normalitat i sense incidents destacables.

La nova corporació municipal de la Llagosta estarà formada per set regidors del PSC, Óscar Sierra, Conchi Jiménez, Mariano García, Raúl Valero, Antonia Illescas, Jordi Jiménez i Fran Ruiz; cinc d’ICV-EUiA, Alberto López, Virgínia Jiménez, Marta Melgar, Jesús Ríos i Jordi Alonso; dos de Ciutadans, Jordi Sabanza i Sonia Sánchez; un del PP, Jaume Bonallach; un d’ERC, Xavier Cols; i un de CiU, Mireia Egea.

El cap de llista del PSC, Óscar Sierra, va qualificar ahir com a “molt positiu” el resultat obtingut a la Llagosta. Sierra va agrair “el suport dels votants al projecte socialista”. El candidat del PSC va dir que parlaran “amb totes les formacions” i va afegir que tenen “la voluntat de sumar per tal de millorar la Llagosta”.

Per la seva part, el cap de llista d’ICV-EUiA, Alberto López, va dir que acceptaven la derrota i que el resultat era “molt negatiu”. López va parlar de “fracàs” i va donar “per perduda l’alcaldia”.

El cap de llista de Ciutadans, Jordi Sabanza, es va mostrar “satisfet amb el dos regidors aconseguits”.

El candidat del Partit Popular, Jaume Bonallach, va declarar que la presència de Ciutadans a la Llagosta els va afectar.

El cap de llista d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, tot i estar satisfet per recuperar la presència del seu partit a la Llagosta, esperava “treure dos regidors”.

Per a la candidata convergent, Mireia Egea, el resultat de la seva formació “ha estat tota una sorpresa”.

L’alcaldable d’UPyD, Bartolomé Fraile, va assegurar que, tot i no tenir representació municipal, “continuaran treballant per la Llagosta”.

GRAFICO ELECCIONES 2015 nou

Publicitat

Publicitat

Més notícies