Dimecres, 21 febrer 2024
13.8 C
La Llagosta

L’Ajuntament obté finançament de la Diputació per tirar endavant les inversions de 2018

Aquest dilluns l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha signat un crèdit per import de 690.353 euros que servirà per finançar les inversions previstes al pressupost de 2018. El préstec forma part del Programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona i té com a objectiu reduir els costos financers de les corporacions Locals. Gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d’interès preferencial. Els interessos generats, en el cas de la Llagosta  (28.433,79 euros), seran subvencionats per la mateixa Diputació.

Masia de Can Baqué

Les principals inversions que es finançaran amb aquests diners són la rehabilitació de la masia de Can Baqué, millores al CEM el Turó i renovació de maquinària, la construcció d’un nou quiosc-bar al Parc Popular o l’adequació de les vies públiques amb asfaltat i senyalització viària.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha dit que “per millorar el poble hem d’aconseguir finançament extern i subvencions”, Sierra ha recordat que “el baix endeutament de l’Ajuntament ens permet accedir a aquests tipus de crèdits”.  Amb la signatura d’aquest préstec “tenim una molt bona oportunitat per finançar projectes sense pagar interessos i l’hem d’aprofitar” conclou l’alcalde.

L’alcalde ha posat en valor la feina que està fent l’equip de govern per aconseguir els fons necessaris per tirar endavant els projectes municipals i ha recordat que “moltes inversions i programes municipals es fan gràcies a subvencions sense cap cost per als veïns i veïnes de la Llagosta”.  

En els darrers anys l’Ajuntament també ha aconseguit finançament, amb subvencions, per part de la Diputació de Barcelona per a projectes d’inversions com són la nova rotonda i la il·luminació del camí de Can Donadeu, la pista poliesportiva del Parc Popular, la reforma del carrer de l’Estació i de la plaça de Catalunya i la millora dels parcs infantils que aviat serà una realitat. A més, recentment la Diputació de Barcelona ha acceptat una subvenció de 200.000 euros per fer millores en eficiència energètica al CEM el Turó.

Publicitat

Publicitat

Més notícies