Dimarts, 19 març 2024
13.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament aprova un pressupost d’11,3 milions d’euros per a aquest any

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir durant una sessió extraordinària telemàtica el pressupost municipal per a aquest any 2020, que és d’11.303.913 euros. El punt va comptar amb els vots a favor del PSC, ERC i Cs i amb l’abstenció de LLEC. És un pressupost ajustat al moment social i sanitari actual, marcat per la Covid-19. Des del govern socialista local, s’aposta per una màxima contenció de la despesa, però sense descuidar l’atenció a les necessitats més bàsiques de la ciutadania.

La Regidoria d’Economia i Hisenda tenia previst que el pressupost s’aprovés durant el primer trimestre d’aquest any, però la crisi sanitària ho va impedir i va obligar al govern local a modificar els seus plans i adaptar-los a la nova situació. En aquest nou pressupost s’han tingut en compte, per una banda, els criteris orientadors marcats al Pacte per la reconstrucció econòmica i social del municipi de la Llagosta i, per una altra, la previsió d’una greu crisi econòmica que faci minvar enormement els ingressos municipals.

En el marc del Pacte per la reconstrucció, el pressupost destina 100.000 euros a l’àmbit del comerç per ajudar al comerç local en les despeses assumides referents a l’adquisició d’equips de protecció individual o adequació de locals, uns altres 100.000 euros a l’àmbit de la promoció econòmica per tal de destinar recursos a la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania i la lluita contra l’atur, i 100.000 euros més a l’àmbit del benes­tar social per tal de reforçar partides ja existents davant del previsible increment de sol·licituds i necessitats a cobrir.

En l’apartat d’inversions, amb una partida de 625.128 euros, l’Ajuntament continuarà amb el criteri de màxima austeritat davant de les incògnites de crisi econòmica futura. Així, es redueixen les inversions deixant únicament aquelles imprescindibles i altres partides destinades a cobrir possibles millores necessàries. Destaquen els 240.000 euros per al canvi de la gespa del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert. També està prevista la redacció de projectes i inversions en matèria d’eficiència energètica que permetin assolir estalvi en consums futurs, així com l’adquisició d’equips informàtics que garanteixin i permetin una millor resposta dels serveis municipals davant d’un possible nou confinament.

D’altra banda, en despesa política, es modifica el sistema de pagament i d’indemnitzacions als càrrecs electes de la corporació, però mantenint el mateix volum de despesa respecte a l’exercici anterior.

“És el pressupost per a la gent que ho està passant malament, és el pressupost de la responsabilitat i de la concilia­ció política”, va dir ahir l’alcalde, Óscar Sierra. “No ens aturarem en la millora de la Llagosta, però ara cal sobreviure a la pandèmia”, va remarcar l’alcalde, que també va destacar que el grup municipal socialista va renunciar durant sis mesos a la seva assignació per destinar-la a pal·liar la crisi generada per la Covid-19.

La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez (PSC), va assegurar que “estarem al costat de les persones que ens necessitin, no deixarem de banda a cap ciutadà”.

El portaveu del grup municipal del PSC, Marc Ruiz, va destacar “la partida de 300.000 euros per al Pacte per la reconstrucció”.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal d’ERC, Xavier Cols, va avançar que votarien a favor “per responsabilitat política, el que toca ara és ajudar a qui més ho necessita”. “No descuidem altres projectes, com la masia de Can Baqué o els pressupostos participatius”, va afegir Cols. La regidora d’Hisenda li va assegurar que no els oblidarien.

La regidora de LLEC, Eva Miguel, va dir que “el pressupost no respon a les necessitats actuals i arriba tard, però, com que recull la partida del Pacte per la reconstrucció, els donem un vot de confiança i ens abstindrem”.

Finalment, el regidor de Cs, Jorge Sabanza, va recordar que s’havien adherit en el seu dia al Pacte per la reconstrucció i, ara, “per responsabilitat”, votaven a favor del pressupost.

Amb el pressupost també es va aprovar l’estat de previsió d’ingressos i despeses de la societat mercantil Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni per a l’exercici 2020, amb uns ingressos de 910.951,37 euros i unes despeses de 894.760,91 euros.

A més, durant el ple, es va acordar per unanimitat que els dos dies de festa local de l’any 2021 siguin el 19 de març i el 13 de setembre.

També es va aprovar, amb el vot a favor del PSC i Cs i les abstencions d’ERC i LLEC, el nomenament de María Isabel Calzado com a Jutgessa de Pau substituta després de la renúncia de la persona que va ser escollida per a aquest càrrec.

Entre altres punts, també es va ratificar l’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta al manifest 28 de juny, Dia Internacional de l’orgull LGTBI+, aprovada per la Junta de Govern Local el 18 de juny. “Seguirem vetllant per la igualtat”, va remarcar la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán.

El ple, que va durar una hora i 14 minuts, es pot tornar veure per Youtube en aquest enllaç: https://youtu.be/DM2XrrtPWr0

Publicitat

Publicitat

Més notícies