Dijous, 23 març 2023
12.6 C
La Llagosta

La direcció de Capresa vol tancar la factoria de la Llagosta

La direcció de la històrica empresa de la Llagosta Calibrats de Precisió, Capresa, ha anunciat que tancarà la planta que té a la nostra localitat. En principi, suposarà l’acomiadament de tota la plantilla, actualment formada per quaranta-vuit persones. La direcció i la representació dels treballadors ja han començat a negociar l’aplicació de l’expedient de tancament que el dia 16 d’octubre va presentar l’empresa. Capresa dóna feina a la Llagosta a quaranta-vuit persones i va tancar l’any passat amb unes vendes d’uns 26 milions d’euros i més de dos milions de benefici d’explotació.

Capresa, que es dedica al tractament de l’acer per al sector de l’automoció, és des de fa nou mesos propietat del grup Sidenor, amb seu a Vitòria, al País Basc. Sinedor argumenta motius organitzatius i de producció per justificar la decisió de tancar la fàbrica de la Llagosta. En canvi, els treballadors consideren que el grup basc va comprar Capresa per quedar-se amb la cartera de clients i treure´s la competència del mig. El sindicat de Comissions Obreres, al qual pertanyen els tres delegats que representen els treballadors davant d’empresa, ha confirmat que actualment s’està negociant amb la direcció com s’aplica l’expedient de tancament.

Al febrer d’aquest any, Sidenor va comprar Capresa al fons PHI Industrial, un fons oportunista dedicat a fer-se amb empreses en greus problemes financers. L’import de la operació no va transcendir. Juan Jiménez, responsable del sector d’Indústria de Comissions Obreres al Vallès Oriental, ha explicat que la prioritat dels treballadors és mantenir l’ocupació i que es demanarà un pla de viabilitat per intentar evitar el tancament. “Hem de pensar que el grup Sidenor va comprar Capresa fa nou mesos i ara ha decidit fer el tancament de la fàbrica de la Llagosta. Nosaltres estem en contra d’aquest tancament. Sidenor ha presentat un acomiadament col·lectiu i s’ha obert un procès de negociació amb els tres representats de Comissions Obreres, per intentar buscar una solució”, ha explicat Juan Jiménez, que ha remarcat: “s’ha obert un periode consultes i tindrem entre dos i tres setmanes per intentar trobar un acord”.

La factoria va ser fundada l’any 1960 per la família Pascual. Al 2007, quan l’empresa facturava uns 11 milions d’euros anuals, va ser adquirida pel grup alemany Arques. La darrera crisi econòmica va provocar la paralització de la indústria de l’automòbil i Arques va decidir retirar-se de Capresa. En aquell moment, la fàbrica de la Llagosta tenia més de cent-vint treballadors.

Al 2008 es va iniciar la reconversió de Capresa, amb la presentació d’un concurs de creditors amb un passiu de 25 milions d’euros. La reestructuració va suposar l’acomiadament de la major part de la plantilla fins arribar a estabilitzar-se amb al voltant dels cinquanta treballadors. Des del passat febrer, Capresa pertany al grup Sidenor.

Publicitat

Publicitat

Més notícies