Divendres, 19 abril 2024
18.4 C
La Llagosta

Aprovat el primer pas per fer realitat el projecte urbanístic del sector de Capresa

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir inicialment per unanimitat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística de la Llagosta pel que fa al sector de la Miralda, on està previst crear una gran zona verda i construir 200 habitatges, 68 dels quals seran en règim de protecció. Es tracta del primer pas per fer realitat el projecte urbanístic dels terrenys de Capresa.

La zona verda prevista als terrenys de la Miralda, que ocuparà una superfície de 6.689 metres quadrats, connectarà amb el Parc Popular, mitjançant la reurbanització del carrer de Vic entre la rotonda de Primer de Maig i el carrer de Girona, que passarà a ser preferencial per als vianants. També es farà una connexió amb la plaça de l’Alcalde Francisco Javier Serrano per tal d’integrar aquest espai al tractament de la nova zona verda. La vorera del carrer de Caldes s’ampliarà i es donarà continuïtat així al passeig de Joan Miró.

“Estem canviant una fàbrica per un gran parc, transformarem el centre de la Llagosta per beneficiar al 100% dels veïns i veïnes”, va dir ahir durant el ple l’alcalde, Óscar Sierra.

El regidor d’Urbanisme, Marc Ruiz (PSC), va destacar que “el 53% d’aquest espai seran zones verdes”. “Per cada habitatge s’hauran de crear dues places de pàrquing”, va afegir Ruiz, que va remarcar que amb aquest projecte “es dinamitza la construcció d’habitatges a la Llagosta”.

La portaveu del grup municipal socialista, Conchi Jiménez, va indicar que, amb aquest projecte, “comencem a complir el nostre programa electoral pel que fa a habitatge”.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Xavier Cols, està d’acord amb el projecte, “perquè es tracta d’evitar que la gent jove de la Llagosta marxi per la falta d’habitatge”.

Per la seva part, la regidora del grup municipal de LLEC, Eva Miguel, es va mostrar “encantada amb aquest nou pulmó verd”.

Durant el ple, també es va ratificar per unanimitat el Decret d’Alcaldia per raó del qual es va acordar comparèixer davant del Tribunal Suprem en la defensa dels interessos de l’Ajuntament de la Llagosta davant de l’escrit de preparació del recurs de cassació presentat per l’empresa GEAFE contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que donava la raó al Consistori llagostenc en el litigi que mantenen les dues parts sobre el tancament definitiu del procés d’intervenció de la gestió i explotació del Complex Esportiu Municipal El Turó.

També es va ratificar per unanimitat el Decret d’Alcaldia d’aprovació de la interposició d’accions legals contra l’aprovació de la Llei 5/2020, del 29 d’abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, en la part de modificació de la Llei 12/2009, d’educació de Catalunya. L’Ajuntament no està d’acord amb alguns aspectes d’aquesta llei pel que fa al finançament de les escoles bressol municipals. La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez (PSC), va assegurar que “aquesta llei ens perjudica”.

Durant el ple de juliol, també es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals tres mocions, una presentada pel grup municipal de Ciutadans per a la instal·lació de màquines de reciclatge d’envasos amb incentiu; una altra d’ERC i de LLEC per a l’eliminació de la taxa rosa i per a la bonificació de productes d’higiene femenina; i una de la Plataforma de Sanitat Pública del Baix Vallès per dotar de més recursos a les residències i geriàtrics i evitar així més morts en aquests espais per la Covid-19.

El grup municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya havia presentat una moció en relació a la gestió sanitària de la Generalitat sobre els nous brots de la Covid-19 als municipis, però va decidir finalment retirar-la per buscar un consens amb la resta de formacions i debatre-la més endavant.

El ple, que va durar gairebé 2 hores i 30 minuts, va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió es pot tornar a veure per Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/qSlqfu7Ai2Q

Publicitat

Publicitat

Més notícies