Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Acord entre l’empresa i els treballadors pel pla de tancament de Capresa

La direcció de Sidenor i la representació dels treballadors de l’empresa Capresa de la Llagosta han arribat a un acord sobre el pla de tancament d’aquesta fàbrica, segons informa Comissions Obreres d’Indústria de Catalunya. Encara que no s’ha pogut evitar el tancament de la planta, el sindicat fa una valoració positiva del pacte, perquè garanteix alternatives d’ocupació per a tota la plantilla amb “unes condicions econòmiques i laborals dignes”.

Després d’un mes d’intenses negociacions, s’ha acordat el canvi de l’expedient d’acomiadament col·lectiu de tota la plantilla de Capresa per un pla de mobilitat geogràfica i una modificació substancial de les condicions de treball per tal de garantir l’ocupació en les millors condicions.

Segons informa CCOO, en primer lloc, s’acorda el manteniment de l’ocupació a tots els treballadors i treballadores afectats dins de les empreses del grup Sidenor, una garantia que a dia d’avui passa per la fàbrica de Vitòria. El trasllat de la maquinària, l’activitat i les persones es farà de manera gradual fins a finals del mes de juny de 2019. Les persones que es traslladin rebran una compensació econòmica de 12.000 euros per despeses de mudança i trasllat, a més d’un permís retribuït de cinc dies laborables per facilitar les gestions de canvi de residència.

A aquests treballadors i treballadores se’ls aplicarà el conveni de la fàbrica de Vitòria, que, per a la majoria, és més avantatjós en matèria econòmica i de jornada laboral. Tot i així, es garanteix una clàusula salarial per a aquelles persones el salari d’origen de les quals sigui superior al de destinació. També se’ls ofereix un pla de formació i acollida al nou lloc de treball, amb la participació de la representació legal dels treballadors i treballadores, segons assegura CCOO.

D’altra banda, l’acord també preveu una opció d’extinció immediata del lloc de treball per a aquelles persones que no optin pel trasllat que millora la legislació vigent en aquesta matèria i que està quantificada en una indemnització de 33 dies per any treballat, amb un màxim de 13 mensualitats.

L’acord també estableix la creació d’una comissió de seguiment per garantir el compliment del mateix i amb competències en totes aquelles qüestions que puguin sorgir en el període de trasllat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies