Dimecres, 22 març 2023
15.1 C
La Llagosta

Victòria Molins defensa el paper de l’educació per superar entorns de marginació social

Victòria Molins, activista social i religiosa, ha inaugurat el curs 2018-2019 del Centre de Formació de persones Adultes de la Llagosta amb una defensa aferrissada de l’educació per superar entorns de marginació. L’acte ha tingut lloc aquesta dijous a la tarda al Centre Cultural i ha comptat amb prop d’un centenar d’alumnes de l’equipament educatiu llagostenc.

Molins, membre de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i des de fa prop de 40 anys es dedica a la gent mes desfavorida del seu barri, el Raval de Barcelona, ha remarcat l’educació per enfortir a les persones davant entorns de marginació. “Hi ha persones que tenen un principi de vida feliç i cauen en la marginació per diverses situacions i a d’altres que ja neixen en aquest àmbit. A totes dues se’ls ha de dir que d’aquesta situació es pot sortir i l’educació, amb centres com aquest de la Llagosta, són una primera passa per millorar qualsevol situació”, ha remarcat Molins, que ha afegit: “la crisi econòmica ha fet molt de mal i jo creia que no tothom podia caure en la marginació, però tothom pot caure. Hem d’estar preparats educativament”.

L’acte ha començat amb unes paraules de la directora del Centre de Formació d’Adults de la Llagosta, Isabel Soler, que ha encoratjat als alumnes a aprofitar el nou curs. Posteriorment, tres exalumnes han parlat als assistents sobre la seva bona experiència de pas pel centre llagostenc.

Més de mig miler d’alumnes

El Centre de Formació de persones Adultes de la Llagosta ha iniciat el curs 2018-2019 amb un nombre similar d’alumnes que als darrers anys, prop d’uns 540 alumnes. L’escola d’adults ofereix estudis de formació inicial, per aconseguir el graduat d’Educació Secundària Obligatòria, per preparar l’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior, per preparar les proves d’accés a la universitat per a persones majors de 25 i de 45 anys, estudis de noves tecnologies i tres nivells d’aprenentatge en català, castellà, anglès i francès. “Com a novetat, enguany hi ha un nivell més de francès i això vol dir que ja tenim els tres nivells de català, castellà, anglès i francès”, ha destacat la directora del centre, Isabel Soler, que ha explicat que la xifra d’alumnes és similar a la d’altres cursos.

Publicitat

Publicitat

Més notícies