Diumenge, 02 abril 2023
18.5 C
La Llagosta

L’Ajuntament destinarà més de 363.000 euros a la renovació de cinc parcs infantils

La Junta de Govern Local ha aprovat la memòria tècnica per renovar espais de jocs infantils del nostre municipi. El Consistori ha pressupostat en 363.077,71 euros les actuacions, subvencionats per la Diputació de Barcelona, que es faran al Parc Popular i a les places de l’Alcalde Francisco Javier Serrano, de la Sardana, d’Anne Frank i de Cinto Pagès. L’objectiu és millorar les zones d’esbarjo que presenten una major deficiència, que tenen un ús més intens o que disposen de menys jocs infantils.

L’alcade de la Llagosta, Óscar Sierra, ha afirmat avui que “fa temps que els parcs infantils necessiten una renovació i ara farem un forta inversió per millorar-los”. Actualment, hi ha espais de jocs infantils molt envellits Sierra considera que “no es poden deixar abandonats espais públics que són de tots; per això, des de fa mesos, treballem en aquest projecte de millora”.

Es pretén que el Parc Popular, el més gran i cèntric de la Llagosta, sigui un espai de jocs de referència amb una proposta d’instal·lació més singular, fugint dels jocs més tradicionals i creant diversos ambients per grups d’edats i temàtiques diferents, tot aprofitant part del material existent. En aquest parc es preveu reformar l’espai de jocs a la part superior amb la instal·lació d’un rocòdrom en forma d’elefant i una tirolina. Es complementarà amb un multijoc nou i un joc de moviment tipus carrusel a la zona on actualment hi ha un joc de cordes. L’espai tancat actual per als infants més petits, està previst ampliar-lo mantenint els gronxadors i incorporant jocs de sorra, casetes i complements amb un sorral i una zona pavimentada amb bancs.

A la plaça de la Sardana hi ha una escassa quantitat de jocs. La previsió és omplir més l’actual espai destinat a jocs, tot conservant una part dels elements existents, millorar el paviment amb una combinació de cautxú i sorra i crear un espai més tancat i protegit.

La plaça de l’Alcalde Francisco Javier Serrano és un espai de petites dimensions, molt cèntric i amb un ús molt intens. Aquí es planteja una renovació de la zona, substituint el joc de fusta, les jardineres laterals i renovant el paviment tou de cautxú.

El parc infantil de la plaça de Cinto Pagès és molt utilitzat, ja que es troba a prop de l’Escola SAFA i d’una escola bressol. En aquest cas es proposa ampliar la tanca de protecció i replantejar tot l’espai, eliminant l’estructura que hi ha, massa alta per al perfil d’usuaris, instal·lant altres jocs i paviment tou de cautxú.

A la plaça d’Anne Frank es planteja la substitució de la tanca de fusta, que té un perímetre de 43 metres.

La memòria tècnica per renovar espais de jocs infantils del nostre municipi està en aquests moments en exposició pública al Portal de la transparència de l’Ajuntament de la Llagosta durant 30 dies, tràmit previ a la seva aprovació definitiva i poder licitar posteriorment les obres.

Publicitat

Publicitat

Més notícies