Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta obté el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del seu web

L’Ajuntament de la Llagosta ha obtingut el Segell Infoparticipa a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local. Aquest guardó és la màxima certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el seu Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) als webs dels 947 ajuntaments de Catalunya.

L’alcade de la Llagosta, Óscar Sierra, va recollir ahir el guardó en un acte que es va celebrar a l’edifici del rectorat de la UAB i va destacar que “és un bon reconeixement a la feina feta i continuarem treballant per ser capdavanters en transparència, qualitat de la informació i bon govern”. L’alcade ha volgut agrair l’esforç a tot el personal de l’Ajuntament que “ha fet possible que la transparència municipal arribi al nivell d’excel·lència”.

Aquesta és la cinquena edició del premis Infoparticipa i la primera vegada que l’Ajuntament de la Llagosta obté la màxima distinció. Enguany, només el 10% d’ajuntaments catalans han obtingut el segell que reconeix l’esforç dels ajuntaments en matèria de transparència i qualitat de la informació local. A més de la Llagosta, a la nostra comarca han obtingut el segell Infoparticipa sis municipis d’un total de 39: Mollet del Vallès, Martorelles, Vallromanes, Cardedeu, Llinars del Vallès i la Garriga.

Cinquanta-dos indicadors
El Mapa InfoParticipa és una eina que impulsa l’LPCCP de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. Partint de la Llei de Transparència, la UAB estableix 52 indicadors i atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. La Llagosta ha complert amb 47 indicadors dels 52, és a dir, un 90%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies