Diumenge, 10 desembre 2023
12.5 C
La Llagosta

La Llagosta mira cap a la riera de Caldes

La planta baixa de Can Pelegrí acull l’exposició itinerant Viu la riera fins al 26 d’abril. La mostra, que és un recull del treball participatiu que s’ha fet durant els darrers mesos entorn a la riera de Caldes, ha tingut lloc aquesta tarda, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua. El projecte, que té com objectiu mirar cap a la riera de Caldes, ha estat impulsat pel grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de la UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona.

L’exposició mostra en un plafó de grans dimensions, i de manera gràfica, una síntesi de les fases de treball i principals resultats del procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes que es va iniciar el 2016. “La riera de Caldes és un espai totalment recuperable i, sobretot, un espai que la gent el reconeix com a propi i amb moltes possibilitats. Ara per ara la pilota no està en mans dels ajuntaments, els protagonistes són el grup motor ciutadà que ha donat suport i treballat en aquest projecte”, ha explicat un dels membres de l’equip d’investigació, Álvaro Cuéllar.

Aquest procés obert ha conduït a la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera, que compta amb el suport dels ajuntaments de la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans i d’entitats supramunicipals com el Consorci Besòs-Tordera, la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Associació de Municipis Eix Riera de Caldes. “Nosaltres ja portem dos anys col·laborant per a aquest espai i també ara donem suport al grup impulsor ciutadà a la Llagosta, que ha sortit del Viu la Riera. És un espai per aprofitar per a la ciutadania”, ha remarcat el regidor de Medi Ambient, Jordi Jiménez.

Entre els resultats més rellevants del procés s’ha remarcat l’acord polític signat pels ajuntaments per tal d’impulsar i executar iniciatives i accions de millora, l’embrió del futur Observatori ciutadà de la riera de Caldes, la creació d’una associació supramunicipal per a la defensa de la riera de Caldes, el compromís d’entitats socials i centres educatius, i la implementació d’una geoagenda web per enregistrar activitats a l’entorn de la riera.

L’exposició del projecte Viu la riera serà itinerant i recorrerà diferents municipis riberencs de la riera de Caldes. Després de passar per la Llagosta, remuntarà aigües amunt fins arribar a Caldes de Montbui passant per Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans.

Publicitat

1 COMENTARI

Comentaris tancats

Publicitat

Més notícies