Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

La Llagosta celebra el Dia de la riera amb una desena de tallers per donar a conèixer la riera de Caldes

Una desena de tallers vinculats amb la Riera de Caldes han estat els protagonistes de la celebració del Dia de la riera, que ha tingut lloc aquest matí al Parc Popular de la Llagosta. L’entitat Viu la Riera, formada per persones de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta, han organitzat amb èxit una jornada per donar a conèixer la fauna i la vegetació de la riera de Caldes a la ciutadania de la nostra localitat.

La jornada s’ha iniciat a les deu del matí fins a la una del migdia i ha reunit moltes persones, que han pogut participar en la desena de tallers. D’entre aquests, el que més èxit ha tingut ha estat la creació d’una caixa niu per a ocells, tot i que hi havia d’altres, com ara la creació de joguines i mandales amb elements de la vegetació de la riera, un taller sensorial per identificar ocells per l’oïda i de plantes per l’olfacte, un vídeo amb imatges capturades de l’entorn natural de la riera, la reutilització de canyes per fer diversos elements i la plantació de petits testos per emportar. “La celebració del Dia de la Riera té com a objectiu donar a conèixer la riquesa de la riera, el potencial que suposa per a la població i sensibilitzar sobre el medi ambient. Avui hem volgut fer tallers on infants i adults han pogut participar de les activitats, que representen que podem trobar a la riera”, explica un dels membres de l’entitat Viu la Riera, José Luis Mediavilla, que recorda que l’entitat va fer la setmana passada una passejada fins a la riera de Caldes “per apropar la riera al municipi”.

Durant la jornada, també s’ha fet l’alliberament d’un ocell del tipus xoriguer, que feia setmanes que s’havia recollit, i s’ha mostrat una saca de runes amb l’objectiu de conscienciar que no s’hi poden llençar deixalles al medi ambient.

Aquesta jornada sobre el medi ambient de la Riera de Caldes té la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta i el suport dels consistoris de Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui, que són els municipis per on passa la riera de Caldes. “Tenim un entorn natural prop del nucli urbà de la Llagosta molt ric, que val la pena conèixer-lo, gaudir-lo i cuidar-lo”, ha explicat la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Isabel Rodríguez, que ha afegit que “el riu i les rieres són font de vida”.

La jornada també té la col·laboració del Grup d’Ornitologia del Tenes, la Fundació Rivus i el Consorci Besòs – Tordera.

En marxa una pàgina web amb La Llagosta Verde

El grup de persones llagostenques vinculades amb Viu la Riera han posat en marxa una pàgina web “per mostrar la riquesa mediambiental de l’entorn”, explica José Luis Mediavilla. En la pàgina web lallagostaverde.com s’hi poden llegir articles sobre el medi ambient de l’entorn de la nostra localitat i també emplaçaments i la història dels espais.

Publicitat

Publicitat

Més notícies