Dissabte, 27 abril 2024
15.1 C
La Llagosta

L’alcalde viatja a Brussel·les per conèixer els mecanismes per rebre subvencions europees

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va visitar dimarts i dimecres Brussel·les, juntament amb una delegació del Partit dels Socialistes de Catalunya de municipis de menys de 25.000 habitants, per conèixer de primera mà els mecanismes per tal de poder sol·licitar subvencions europees per al nostre ajuntament. El viatge de la comitiva, formada per alcaldes i regidors de Promoció Econòmica de diversos consistoris catalans, ha estat sufragat per l’Oficina parlamentària de Javi López, que és eurodiputat i membre del PSC.

Durant la seva estada a Brussel·les, l’alcalde va participar en diferents grups de treball en els quals tècnics del Parlament Europeu van explicar quins ajuts hi ha i com es poden sol·licitar. Algunes de les subvencions, com les destinades a noves tecnologies o polítiques mediambientals, són per a municipis més grans que el nostre, però “es poden demanar conjuntament entre diverses poblacions”, segons ha explicat l’alcalde. En una altra reunió també es van compartir idees contra l’atur juvenil i sobre el mercat de treball.

“L’Ajuntament participa ja en el Programa de Garantia Juvenil, que està subvencionat amb fons europeus”, ha destacat Óscar Sierra. Aquesta iniciativa, de la qual ja s’han beneficiat una cinquantena de joves de la Llagosta, ofereix orientació laboral i acadèmica i facilita la inserció laboral. En el marc d’aquest programa, l’Ajuntament contractarà en pràctiques set joves durant un període de sis mesos per fer diverses tasques.

Durant l’estada a Brussel·les, la delegació d’alcaldes i regidors del PSC, formada per una vintena de persones, també va visitar el Parlament Europeu.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies