Diumenge, 02 abril 2023
18.5 C
La Llagosta

‘Viu la riera!’ debat sobre la restauració de l’espai fluvial de la riera de Caldes

El grup de persones del projecte Viu la riera! ha debatut sobre la restauració de l’espai fluvial de la riera de Caldes. L’activitat ha tingut lloc aquesta tarda al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí amb una trentena d’assistents.

L’activitat, que està promoguda per la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat de Girona i diversos ajuntaments, entre ells el de la Llagosta, ha comptat amb una xerrada d’Albert Sorolla, de l’empresa Naturalea. El tècnic ha explicat la importància del paper de les rieres. “En el cas de la riera de Caldes és un canal d’aigua amb un gran potencial. És una zona de futur on s’hi poden fer intervencions per posar en valor”, ha dit Albert Sorolla, que ha remarcat: “la riera és un diamant en brut”.

Pel que fa Marta Benages, membre de l’equip del Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, sobre el projecte Viu la Riera! ha valorat positivament el projecte a la Llagosta. “La Llagosta té la particularitat que viu d’esquena encara a la riera i això podria ser un motiu perquè vingués menys gent. En canvi, ens hem trobat que la gent d’aquí en té moltes ganes i hi ha moltes idees de millora”, ha explicat Benages.

D’entre les idees per reconvertir la riera en un nou espai a la Llagosta hi ha diverses com ara, fer grafitis en els murs de formigó en relació al medi ambient, fer passejades o accions de neteja. A finals d’any, el projecte Viu la riera! presentarà una memòria amb les conclusions de les diverses trobades.

Publicitat

Publicitat

Més notícies