Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

Una trentena de persones van assistir ahir a la xerrada sobre clàusules terra organitzada per l’Ajuntament

El Centre Cultural de la Llagosta va acollir ahir una xerrada sobre clàusules terra i altres productes hipotecaris. Una trentena de persones van assistir a l’acte, que estava organitzat per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de la Llagosta.

Durant la primera part de la xerrada, es va informar sobre com gestionar reclamacions davant dels bancs i dels mecanismes i tràmits que cal seguir en cas de poder recuperar els diners que hagin estat cobrats indegudament. Després d’aquesta primera part, es va obrir un debat amb el públic assistent on es van intentar resoldre dubtes i problemàtiques concretes.

La xerrada, que comptava amb el suport de la Diputació de Barcelona, va anar a càrrec de Mònica Martínez, assessora jurídica de la Federació de consumidors UNAE. Martínez va destacar “que la clàusula terra és nul·la i que les entitats bancàries tenen tres mesos a partir de la data en la qual es presenti la reclamació per respondre”.

A l’acte, van assistir els regidors d’Habitatge, Jordi Jiménez, i de Consum, Jaume Bonallach. Aquest últim considera que “per poc que sigui, s’ha de reclamar, no només amb les clàusules terra, sinó també amb tarifes telefòniques, el tiquet d’un restaurant,… amb moltes altres coses en les quals veus els teus drets vulnerats”.

Les persones interessades a saber si la seva hipoteca té o no clàusula terra i com reclamar es poden dirigir a l’OMIC de a l’Ajuntament de la Llagosta, situada a l’edifici consistorial.

Publicitat

Publicitat

Més notícies