Dissabte, 20 abril 2024
15.6 C
La Llagosta

Les hipoteques amb índex IRPH i les clàusules terra, temes tractats a la xerrada de l’OMIC

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de la Llagosta va organitzar ahir una xerrada sobre hipoteques referenciades amb l’índex IRPH. L’acte va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Cultural, a la plaça de l’Alcalde Sisó Pons.

La xerrada va anar a càrrec de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE). Durant la conferència, es va parlar sobre les darreres accions que s’han fet per tal que les persones que tenen contractada una hipoteca amb l’índex IRPH puguin demanar la possibilitat d’acollir-se a l’Euríbor i beneficiar-se així de la baixada de les quotes que han de pagar i, eventualment, recuperar els diners que es puguin haver pagat de forma indeguda. Durant l’acte, també es va tractar de la problemàtica de les clàusules terra que pateixen algunes persones a les seves hipoteques.

Marta Oliva, tècnic de consum de l’ADICAE, va ser l’encarregada de respondre les preguntes de les persones que van assistir a la xerrada. Oliva va qualificar com “un abús l’actual aplicació de l’índex IRPH a les hipoteques”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies