Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

El primer trimestre del 2016 es tanca amb la constitució de cinc noves empreses

Durant el primer trimestre d’aquest any, s’han constituït a la nostra localitat cinc noves empreses. Així ho indica l’informe trimestral de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, de la qual forma part l’Ajuntament de la Llagosta.

amercA la nostra població, a 31 de març, hi havia 333 centres de cotització al Règim General de la Seguretat Social. Les noves creacions suposen una ràtio de creixement de l’1,5%. La mitjana de l’Eix de la Riera de Caldes se situa en l’1,8% de noves empreses. Durant el primer trimestre del 2016, se’n van crear 61 als sis municipis que formen part de l’associació (Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat) i a Sant Feliu de Codines. En total, als set municipis hi havia a 31 de març 3.377 societats empresarials. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, confia a poder mantenir aquest ritme de creixement, ja que les empreses “són la font principal per crear ocupació a la Llagosta”.

Per sectors econòmics, a l’àmbit de l’Eix, destaquen la construcció (13,1%), comerç a l’engròs (13,1%) i fabricació de productes metàl·lics (9,8%). Les empreses relacionades amb activitats de serveis a les persones són les que menys s’han creat (1,6%).

A la Llagosta, s’han registrat dues empreses relacionades amb el transport, una altra amb el comerç, una altra amb la fabricació de productes com el suro o la cistelleria i una darrera relacionada amb instal·lacions elèctriques.

Publicitat

Publicitat

Més notícies