Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Les clàusules terra i les diverses sentències judicials, temes tractats a la xerrada de l’OMIC

xerrada omic hipotequesLa importància de conèixer quin és el detall de les condicions hipotecàries signades és una de les qüestions que van sorgir a la xerrada sobre clàusules terra organitzada ahir per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE) va ser l’encarregada d’exposar les nocions bàsiques sobre el tema.

A l’acte van assistir una vintena de persones, que van poder aclarir els seus dubtes sobre les clàusules hipotecàries terra. La xerrada volia també aclarir quina és la situació actual, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi dictaminat que la norma espanyola resulta incompleta i insuficient i que no constitueix un mitjà adequat ni eficaç per tal que cesi l’ús de les clàusules terra, en contra del que marca la Directiva europea.

Diverses sentències obliguen als bancs a tornar els diners cobrats indegudament a causa de la poca transparència d’aquesta clàusula, que obligava a pagar uns interessos mínims molt per sobre dels del mercat, referenciats a l’Euribor.

Publicitat

Publicitat

Més notícies