Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

EUiA vol treballar per aconseguir proclamar una nova República

IMG_3656Recuperar els valors, l’esperit i els drets socials assolits durant la Segona República són algunes de les idees que es van plasmar ahir durant la xerrada organitzada per Esquerra Unida i Alternativa de la Llagosta per commemorar el 85è aniversari de la seva proclamació de la Segona República.

La ponent de l’acte va ser Sol Sánchez, diputada al Congrés per Unidad Popular-Izquierda Unida. Sánchez considera que s’hauria d’iniciar un procés constituent que portés a la Tercera República. Segons la diputada, cal recuperar molts dels avenços assolits fa 85 anys i que van quedar estroncats per l’alçament militar i la dictadura de Franco. Sol Sánchez considera que la transició no ha estat capaç d’arribar a les fites assolides per la República. La diputada creu que “la democràcia, el laicisme, l’educació per als ciutadans i ciutadanes crítiques, el federalisme,…han de format part de la raó, de la forma de construir un estat”.

L’acte, que portava per nom República para un nuevo país, va tenir lloc ahir al Centre Cultural. El coordinador local d’Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Alonso, creu que el que cal fer ara és treballar per una nova República, tenint com a referència la República del 1931. Alonso va dir que “cal recordar tot el que va significar d’avenç la Segona República, tot el que va aportar en valors, en cultures, en ideals, en movilitzacions socials,…”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies