Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

EUiA es desvincula de La Llagosta En Comú i no participarà en les properes eleccions municipals

L’Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa de la Llagosta ha fet públic avui un comunicat en el qual informa que no presentarà candidatura en les properes municipals a la nostra localitat. En el text, s’assegura que les dones i homes d’Esquerra Unida de la Llagosta van decidir el 5 de desembre, “després d’un extens i profund debat en els darrers mesos”, retirar-se del procés i de la participació en la candidatura de La Llagosta en Comú degut, principalment, “a discrepàncies amb les altres components sobre com construir un espai unitari, dificultats evidents d’entesa i de treball en comú, tant en l’espai de confluència com en el grup municipal i la repetició reiterada d’actituds que en lloc de sumar resten permanentment”.

“Aquest fets han provocat un gran esgotament en les persones que formem part d’EUiA i que ens hem mantingut treballant i apostant fermament per construir espais de treball conjunt i que s’obrissin a la participació d’altres organitzacions i persones, especialment en el si del grup municipal”, s’explica en un altre apartat del comunicat. “Malgrat tot l’esforç, no ens sentim identificades amb el projecte, ni amb els continguts, ni amb les formes, allunyant-se de la nostra idea de fer política”, s’afegeix.

EUiA assegura que “la suma d’aquests factors ha estat determinant per prendre la decisió de no participar en cap candidatura a les properes eleccions municipals, conscients de les implicacions i conseqüències que pot arribar a tenir però convençudes que era una decisió necessària per salvaguardar una manera de fer i entendre la política al nostre municipi”.

El comunicat conclou amb el següent paràgraf: “Les persones que conformem Esquerra Unida i Alternativa de la Llagosta continuarem participant en l’activisme polític, defensant un model de poble obert, participatiu,transparent, feminista i d’esquerres i seguirem treballant des de diferents àmbits per la construcció d’un espai unitari que sigui capaç de generar una candidatura plural i forta que pugui tornar a esdevenir alternativa al nefast govern actual”.

EUiA agraeix la confiança dipositada en aquests anys per la ciutadania en la formació i en les persones que han desenvolupat les seves tasques, especialment dins de l’Ajuntament.

Virgínia Jiménez, membre de la direcció local d’EUiA i regidora a l’Ajuntament de la Llagosta, ha explicat aquest matí que, per “responsabilitat política”, les dues regidores de la formació continuaran la seva tasca al si del grup municipal d’ICV-EUiA fins que acabi el mandat.

Publicitat

1 COMENTARI

  1. es una situacion preocupante pues la falta de en comun parece no estan en comun tirar la toalla es lamentable pues quemar a las personas ( como burgarmente se dice) en politica social es la peor forma y la peor contribucion para regeneral la politica social en la llagosta, en cataluña y España mal ejemplo para las personas que puedan acercarse a participar en los municipios de forma desineresada en las organizaciones sociales sin animo de lucro 2019 es un año pleno de decisiones politicas hora de participar comprometidos por las libertades constitucioneles, autonomicas, locales Municipales y europeas no dejes tu responsailidad en manos de otros, Nosotros y tú somos responsables de decidir con tu voto el 26 de MAYO 2019 lo mejor para la llagosta, TÚ Decides
    Bartolome Fraile

Comentaris tancats

Publicitat

Més notícies