Diumenge, 21 juliol 2024
25.5 C
La Llagosta

Renfe activa un pla de circulació mínima de trens a Rodalies per als pròxims dies

Adif i Renfe han establert un pla especial de transport per reduir les afectacions als viatgers de les línies de Rodalies R2, que passa per la Llagosta, i R8 i R11. Aquest pla es mantindrà fins que es puguin solucionar els problemes del servei a causa del robatori de coure del sistema d’electrificació que s’ha produït al voltant de les 2.15 hores d’aquest dimarts a Mollet.

El pla contempla que a la línia R2 circulin dos trens per hora i sentit. A més, es reforçarà l’oferta amb un servei complementari d’autocars directes a l’estació barcelonina de Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet-Sant Fost, Montmeló i la Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers disposen de trens de Rodalies de les línies R3 i R4, així com els serveis de metro i autobús. Pel que fa a l’R11, de Portbou a Barcelona, circularan dos trens per hora i sentit. A l’altra línia afectada, l’R8, que va de Martorell a Granollers Centre per Cerdanyola (estació de la UAB), el servei funciona de manera habitual de Martorell a l’estació de la UAB, mentre que fins a Granollers no hi ha circulació de trens i l’alternativa és per carretera.

El robatori de coure del sistema de l’electricificació provoca la limitació de la capacitat a aquestes línies i fa necessari reestructurar el servei mentre es procedeix a la reposició dels elements afectats per aquesta incidència, que pot durar alguns dies. Per informar i orientar els clients, Renfe i Adif han reforçat el servei d’atenció al client amb 50 persones, que se situaran a les estacions afectades. A aquestes es publicaran cartells amb horaris orientatius dels serveis establerts. A més, s’informarà als viatgers mitjançant megafonia de trens i estacions, el twitter @rodalies, l’aplicació de telèfon mòbil de Rodalies, els webs de Rodalies i Adif, i el telèfon 900 41 00 41. Durant la jornada d’aquest dimarts, segons informa Renfe, s’han vist afectats pels retards 200 trens i uns 60.000 viatgers.

Publicitat

Publicitat

Més notícies