Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

La Llagosta programa diversos actes pel Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

L’Ajuntament de la Llagosta commemorarà demà, 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones amb tot un seguit d’actes per sensibilitzar, mobilitzar i implicar la ciutadania en la lluita contra aquesta xacra.

Enguany, el Consistori, des del Departament d’Igualtat, ha engegat la campanya #ésviolència – Posiciona’t contra la violència masclista, que vol tenir repercussió sobretot a través de les xarxes socials. Amb l’etiqueta #25NlaLlagosta, la ciutadania pot compartir les fotografies que s’ha fet aquests dies al vestíbul de Can Pelegrí, on hi ha instal·lat un punt de sessió fotogràfica amb cartells que recullen els missatges de la campanya.

Aquest dimarts la programació s’ha iniciat amb un acte a la secció local d’EUiA, al número 19 del passeig del Pintor Sert, amb la projecció de curts i un posterior debat obert. L’acte ha estat organitzat per la secció de l’Àrea de la Dona d’EUiA la Llagosta.

Per a demà dimecres, l’Ajuntament ha preparat una programació especial. A les 16.45 h, el Nou Casal acollirà un relat comentat de contes no sexistes, una activitat que porta per títol Que no t’expliquin contes. A les 18 h, al Centre Cultural es projectarà el documental Yo decido. El tren de la libertad, d’Alicia Luna, sobre el dret a decidir sobre el propi cos. A les 19 h, la Sala de Plens serà l’escenari de la presentació de la campanya #ésviolència i de la lectura del manifest. Tot seguit, a les 20h, hi haurà una concentració a la plaça d’Antoni Baqué acompanyada de les entitats de dones de la nostra localitat i de l’Escola Municipal de Música.

Durant tot el dia, el Consistori distribuirà unes postals que ha dissenyat en les quals es mostren de manera simbòlica algunes de les manifestacions de la violència masclista. Al dors hi ha una explicació del tipus de violència reflectida a la imatge. També hi apareixen els serveis que poden atendre persones que es troben situacions de violència masclista.

Les activitats a l’entorn del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones s’allargaran fins al mes que ve. Avui, a la plaça del Drets Humans, Dones amb Iniciativa organitza l’acció Trenquem murs, i, diumenge, Veus de Dona organitza una nova edició de la passejada Mai caminaràs sola, que sortirà des de la plaça d’Antoni Baqué a les 10 h. Des del dijous 3 fins al 10 de desembre, al Casal d’Avis s’impartirà el taller Violencia de gènere. Una realitat molt propera. El taller, que es desenvoluparà de 16 a 17.30 h, explicarà què és i com es pot identificar la violencia masclista i com es pot donar suport a les dones que la pateixen.

Publicitat

Publicitat

Més notícies