Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

La Llagosta commemora el Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes

La Llagosta ha commemorat el Dia Internacional de lluita per a l’eliminació de les violències masclistes, que s’escau el pròxim 25 de novembre, en un acte institucional aquesta tarda a la Sala de Plens. En un principi s’havia previst celebrar l’acte a la plaça d’Antoni Baqué però a causa de la pluja s’ha fet finalment a l’edifici del Consistori.

L’acte ha començat amb el parlament institucional de la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, i tot seguit s’ha llegit el manifest de la jornada, que ha anat a càrrec de cinc dones membres de l’Escola Municipal de Música, La Carpa Espai Cultural, l’Associació Attadamon i el Grup d’Apoderament per a Dones del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD). “Desgraciadament avui és un dia que encara hem de lluitar contra la violència masclista. Des de l’Ajuntament hem fet moltes activitats per a totes les edats, com ara els contes per a la igualtat o anar al Casal d’Avis. Tothom ha de fer la seva”, ha remarcat la regidora d’Igualtat, Melania Beltrán, que creu que “la societat ha de canviar i anar en contra dels comportaments masclistes, tot i que crec que cada vegada més la gent està més conscienciada”.

L’acte ha continuat amb una actuació conjunta entre membres de l’Escola de Música i La Carpa. En primer lloc han interpretat la cançó La puerta violeta, de Rozalén, mentre els membres de La Carpa dibuixaven una porta violeta i feien un ball, tot seguit, també s’ha cantat Escriurem, de Miki Núñez.

La programació del 25N continuarà el dimecres 27 de novembre amb Contes per la Igualtat a L’hora del conte de la Biblioteca. L’activitat tindrà lloc a les 18.30 h. El dijous 28 de novembre, a les 17.30 h, a Can Pelegrí, el grup de criança Som Tribu organitza una xerrada sota el títol Parlem de violència obstètrica.

Publicitat

Publicitat