Dilluns, 27 maig 2024
20.4 C
La Llagosta

Finalitza la Setmana del Teatre amb una bona acollida de la Mostra 4.0

Mostra Teatre 2015 web 1La quarta Setmana del Teatre de la Llagosta va finalitzar ahir amb la Mostra 4.0. La posada en escena de La Llagosta negra, va posar el punt final a la programació preparada per l’Ajuntament i els grups teatrals de la nostra localitat.

Els espectadors es van convertir per uns moments en aspirants a detectius i van haver de resoldre un crim comès a la nostra localitat. El públic, dividit en grups de 24 persones, van viatjar amb un microbús pels diferents escenaris de l’obra: el Centre Cultural, el pati d’una casa particular, el Forn Ribas i el celler Boreal. A cada un dels espais, els espectadors podien conèixer una pista que els ajudaria a resoldre el misteri. Els aspirants a detectius podien anar comentat el cas durant el trajecte.

La representació va anar a càrrec dels grups locals TELL Júnior, l’Escola de tetre TELL, JUMP, La Alegría de Vivir, Amics de la Cultura, Bobombín i Nanocosmos Teatre. A més, també van intervenir-hi persones que no formen part de cap grup. L’espectacle va estar dirigit per la Companyia la Reial.
L’Ajuntament i els grups estan buscant ara dates per poder representar novament l’obra i així poder donar cabuda a les persones que es van quedar sense entrada.

La Setmana del Teatre de la Llagosta s’ah celebrat aquet any al mes d’octubre, les tres anteriors edicions es van fer al juny. La intenció era incrementar el nombre d’espectadors. El regidor de Cultura, Mariano García, creu que le canvi “ha funcionat bé, ja que al mes de juny hi havia menys públic”.

La programació va començar el 16 d’octubre amb una sessió de videofòrum sobre la pel·lícula Noviembre. L’acte va comptar amb poca afluència de públic. Al dia següent, el Centre Cultural va registrar mitja entrada durant la representació d’Animals de Companyia, de la dramaturga Estel Solé.

El diumenge 18 d’octubre, el Parc Popular va ser l’escenari de tot un seguit de propostes familiar, el Circ Cabaret Armando Rissoto, de la companyia Txo Titelles; i el Parc King Teatre, amb l’actuació de diversos grups.

La Biblioteca de la Llagosta es va sumar a la celebració de la Setmana del Teatre amb l’espectacle Negra nit a la Pineda Fosca i altres relats, a càrrec de les membres del Taller de teatre, i amb el taller de teatre d’ombres que va dirigir Puri Ortega.

La Jornada de tallers, programada per al divendres passat, es va haver de suspendre per falta d’inscripcions. Així, no es van realitzar els tallers de creació de titelles ni el d’interpretació per adults.

El regidor de Cultura ha dit que ara cal reunir-es amb els grups per analitzar la programació, ja que algunes d’elles, com la jornada de tallers, “estaven adreçades a les associacions que fan teatre” i caldrà veure què és el que no funciona per promoure els canvis necessàris.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies