Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Els Volats guanyen l’Engreskada de Festa Major, que acaba amb un espectacle

L’espectacle del monologuista David Amor i la màgia d’Alis Kim & Luna, presentats per Eva Vinuesa, van posar ahir a la nit el punt final a la Festa Major de la Llagosta 2015. La plaça de l’Alcalde Sisó Pons es va omplir de públic per donar l’adéu a la Festa Gran.

engreskada 2015 web 2Abans de l’actuació es va donar a conèixer la colla guanyadora de l’Engreskada 2015. Enguany els Volats han guanyat els Saltats per pocs punts. D’aquesta manera, la colla vermella se situa al capdavant amb dues edicions guanyades per una dels Saltats. Les dues colles van haver de superar tot un seguit de proves durant els dies de Festa Major. A més dels grans actes, com les actuacions de Tocata y fuga de diumenge o el retorno de la panotxada maldita d’ahir dilluns, els vermells i grocs van haver de realitzar-ne altres, com l’elaboració de vídeos o completar llibretes de deures escolars, entre d’altres. Les dues colles van competir d’una manera molt festiva i van amenitzar els carrers de la Llagosta durant tots els dies.

Un dels caps de colla dels Volats, Raúl Gomáriz, va dir que la colla es mostrava amb “molta il·lusió i molt entusiasmada” amb el segon trofeu aconseguit i va felicitar la colla rival dels Saltats “per la feina que han fet durant aquests dies”. Per part dels Saltats, Inés Aguilera, una de les cap de colla, va indicar que l’Engreskada d’aquest any ha estat “molt divertida i molt dinàmica per part de les dues colles i amb molta participació”.

L’Engreskada va finalitzar amb l’intercanvi de mocadors entre els membres de les dues colles, com a mostra de concòrdia. Precisament la presidenta de l’Engreskada, Tamara Costa, va destacar la bona participació de les dues colles i va indicar que “es nota que la gent va agafant rodatge i, això, ens ajuda també”.

Per la seva part, el regidor de Joventut, Fran Ruiz, va destacar la feina feta pels membres de l’Engreskada i el bon ambient respirat durant els dies de Festa Major.

Les novetats que presentava la Festa Major de la Llagosta han estat ben acollides en línies generals. El canvi d’ubicació de les actuacions de l’Espai Jove, que han passat al nou Espai de Concerts de la plaça de l’Alcalde Sisó Pons, ha permès que s’ampliés el tipus de públic assistent. Així com la zona de la discoteca jove, al carrer de Vic, també ha servit per tenir un espai més ampli.

El Castell de focs va aplegar també un bon nombre de públic al terreny situat al costat del recinte firal. La recuperació dels focs artificials de fi de festa era un dels compromisos de l’actual equip de govern.

La major part de la resta d’activitats es van desenvolupar amb total normalitat. Només la pluja va deslluir algunes propostes com la ballada de sardanes de la cobla Flama de Farners, que va acabar celebrant-se a la seu de l’Agrupació Sardanista; la suspensió de la primera prova de l’Engreskada, el dijous; entre d’altres.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, s’ha mostrat molt satisfet amb el desenvolupament de la Festa. Sierra ha destacat que “ha estat la Festa Major de la gent., que ha participat i l’ha disfrutat”. L’alcalde va valorar la nova ubicació dels concerts i va agrair la tasca de les entitats, de la Comissió de Festa Major i de la Comissió Jove. Sierra també ha comentat que la recuperació del Castell de focs “ha sigut molt emotiva, un esforç que fem entre tots per a què el poble pugui gaudir del final de Festa”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies