Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

La Festa Major de la Llagosta presenta més de 60 propostes

L’inici oficial de la Festa Major el donarà el pregó que, a les 21 h, faran els membres d’ASPAYFACOS, l’associació de familiars de persones amb discapacitat de la nostra localitat. Per animar a la població a apropar-se fins a la plaça d’Antoni Baqué, es farà la Cercavila popular amb entitats de la nostra localitat i els gegants de la Llagosta.

Precisament els gegants seran els encarregats de començar la jornada amb la Despertada Popular Gegant. La Colla Gegantera convida tota la població a acompanyar la cercavila fent soroll amb qualsevol element. Aquest dia també s’iniciarà el Ral·li fotogràfic de Festa Major 2015. L’Engreskada tindrà el seu protagonisme a l’avinguda de l’Onze de Setembre, on els Volats i els Saltats s’enfrontaran a la prova anomenada Die mauer. Les dues colles organitzaran demà un nou Concurs de pintxos, amb la participació de mitja dotzena d’establiments de restauració.

La primera jornada de Festa Major estarà marcada per la celebració de la Diada. A les 11.30 h es farà a l’Ajuntament la tradicional hissada de la senyera. Un quart d’hora més tard, el Grup de Ball de Gitanes organitzarà l’Homenatge a Catalunya, que tradicionalment s’havia celebrat per la tarda. A més de l’entitat, actuaran l’Esbart Dansaire Sant Marçal de Cerdanyola, la Colla Gegantera de la Llagosta, la Casa de Andalucía de la Llagosta i els Falcons de Barcelona, una colla de figures humanes de gran alçada.

A les 12 h, la plaça de la Concòrdia acollirà el concert acústic del grup local The concepts. Ja a la tarda, a partir de les 19 h, el grup de diables Les Llagostes de l’Avern organitzarà una tabalada d’inici de Festa Major al carrer de l’Estació. Després del pregó arribarà a la plaça d’Antoni Baqué el concert flamenc de Candela.

A la nit, de 23 a 1 h, hi haurà una disco mòbil i la Sangriada Popular dels Sangrinaris. A la mateixa hora, començarà la Discoteca jove que organitzen l’Associació Dj’s la Llagosta VIP’S i la Comissió Jove, al carrer de Vic. L’Espai de concerts de la plaça de l’Alcalde Sisó Pons acollirà l’actuació dels grups locals The Burial Chamber i Insight After Doomsday i de la banda Fugados de Alcatraz. El Ball de nit de la plaça d’Antoni Baqué estarà amenitzat per l’Orquestra Montecarlo.

La primera activitat de dissabte serà el torneig de dòmino que organitza l’Entidad Dominó la Llagosta al Bar el Parque, al carrer de l’Estació. Al matí també es farà la segona Cursa de cambrers i els jocs infantils de Protecció Civil. Aquest serà el dia de la tradicional Paella Popular que la Murga oferirà al Parc Popular.

La tarda començarà amb una nova prova de l’Engreskada, Els visitants, que es farà al carrer de l’Estació. A la plaça de la Sardana podrem veure Cabaret de circ i, a la plaça d’Antoni Baqué, l’Agrupació Sardanista ens porta a la cobla Flama de Farners. La darrera activitat de la tarda serà l’exhibició de balls de saló que organitza l’Agrupación Cultural Galega Alborada.

La segona nit de Festa Major ens reserva l’actuació de Gospel TIC, el Correfoc del les Llagostes de l’Avern, el Corre-tasques del Grup la Feria i el Ball de nit amb l’Orquestra Salsabor. A l’Espai de concerts podrem ballar al ritme d’Hotel Cochambre, que tindran com a teloners al grup local Folkats.

La Peña Madridista serà l’encarregada d’obrir les activitats de diumenge amb els tornejos de futbolí i dominó. La Murga oferirà inflables al carrer de l’Estació i la Llagosta + Activa organitzarà a les dotze un vermut solidari a la plaça d’Antoni Baqué amb la Big Band Aula de Músics.

L’Esplai Dijoc realitzarà tallers infantils, un berenar popular i un concurs de futbolí a la tarda a l’avinguda de l’Onze de Setembre i la Murga un concurs de truites. Altres activitats seran la representació del grup Tell, amb The walking gai, un musical muy heterosexual, la Gimcana de Les Llagostes de l’Avern, l’actuació de La Room i l’exhibició de La Llagosta Club de Ball. La prova del dia de l’Engreskada serà Tocata y fuga. En aquesta ocasió, els Saltats i els Volats es traslladaran als anys 80. La plaça d’Antoni Baqué acollirà l’espectacle d’humor de Mayte Carreras i Ramón i el Ball de nit estarà amenitzat per l’Orquetra Manhattan.

El matí del darrer dia de Festa Major, el dilluns 14 de setembre, estarà dedicat als infants amb un inflable gegant a la plaça de l’Alcalde Sisó Pons i animació infantil i ball d’escuma amb Rah-mon Roma. La Casa de Andalucía tornarà a acollir a la seva caseta l’Homenatge a la gent gran.

Precisament els membres del Casal d’Avis faran a la tarda una exhibició de balls en línia a la plaça d’Antoni Baqué i, tot seguit, hi haurà ball de tarda amb el grup Esquitx. La darrer prova de l’Engreskada serà El retorno de la panotxa maldita, que es farà al carrer de les Escoles. El grup Son de l’Havana amenitzarà el cremat de rom de la Murga.

Aquest any, es recupera el Castell de focs de fi de Festa, que es podrà veure al costat del recinte firal, a partir de les 22 h. Mitja hora més tard, es farà a la plaça de l’Alcalde Sisó Pons el veredicte de l’Engreskada i, tot seguit, l’espectacle de fi de Festa, amb l’actuació de David Amor, la màgia d’Alis Kim & Luna i la presentatació d’Eva Vinuesa.

D’altra banda, durant els dies de Festa Major podrem visitar tres exposicions, la del Concurs de Cartells de Festa Major i la del Concurs Estatal de fotografia, al Centre Cultural, i la de pintura intergeneracional, a Can Pelegrí.

El programa de la Festa Major de la Llagosta també inclou diverses activitats esportives. L’Handbol Club Vallag organitzarà divendres el primer Torneig Mero Alonso. La competició tindrà lloc d’11 a 13 hores i de 16 a 20 hores al Poliesportiu Antonio García Robledo i comptarà amb la participació del benjamí i de l’aleví de les Escoles d’Iniciació Esportiva de la Llagosta i del cadet i del sènior del Vallag.

A les 17 hores, el primer equip del Club Esportiu la Llagosta jugarà un amistós al Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert contra l’Escola de Futbol de Sentmenat.

Dissabte, l’Escola Okinawa Team farà una exhibició d’arts marcials i esports de contacte a la plaça d’Antoni Baqué a partir de les 12.30 hores.

El Club Deportivo la Concòrdia organitzarà el Trofeu de Festa Major. A les 12 h, jugarà el cadet masculí; a les 16 h, cadet-juvenil femení; i a les 18 h, el sènior, que s’enfrontarà al Gironella. Els partits es disputaran al Complex Esportiu Municipal El Turó.

A la tarda, a partir de les 17 hores, el Poliesportiu Antonio García Robledo acollirà la celebració de partits del Fútbol Sala Unión Llagostense. A les 19 h, el primer equip jugarà contra el Pare Damián.

Dissabte, el Viejas Glorias s’enfrontarà als veterans del Mollet a partir de les 18 hores en el Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert.

El Club Judo Karate la Llagosta farà a partir de les 19 hores una exhibició de judo i karate al carrer de l’Estació, al costat de l’Església Parroquial de Sant Josep.

Finalment, diumenge, a partir de les 12 hores, la carpa de l’Institut Marina acollirà el primer Festival de patinatge de Festa Major organitzat pel Club Patí la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies