Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Egea fa balanç del seu pas pel govern a la presentació de la candidatura de CiU

CANDIDATURA CIU 018Convergència i Unió a la Llagosta ha presentat aquest vespre a la seu de de la Fundació Agrària i Cultural la candidatura a l’alcaldia. L’acte, al qual hi han assistit una cinquantena de persones, ha comptat amb les intervencions de la candidata, Mireia Egea, i de Josep Lluís Cleries, portaveu convergent al Senat.

Egea ha començat el seu discurs fent balanç del pas de Convergència pel govern municipal i explicant els motius de la ruptura a finals de 2012. La candidata ha valorat positivament la feina feta juntament amb ICV-EUiA i Ciutadans Progressistes per la Llagosta fins el moment del trencament del pacte de govern. Així, ha recordat alguns dels canvis que es van introduir a les regidories d’Infància, Educació i Salut Pública quan ella n’era la regidora, com les reunions regulars amb els centres educatius o l’aturada del tancament del CAP de la Llagosta. Per Egea, aquestes millores demostren que l’equip de govern va treballar “a la una” i sense personalismes. Pel que fa a la seva marxa, la candidata convergent ha manifestat que el motiu principal que va propiciar les discrepàncies entre l’equip de govern va ser l’incompliment d’un document signat on els tres portaveus de les formacions es comprometien a invertir la part del sou de la dedicació exclusiva que Egea va deixar a polítiques socials.

A banda del balanç, Mireia Egea també ha presentat els membres de la candidatura, els quals ha definit com “gent molt diversa i de totes les edats que s’han guanyat allò que tenen gràcies al seu treball”. En les primeres posicions de la llista hi ha Àlex Satorra, Neus Núñez -que ha tornat a la formació després de vint anys-, Marta Zabala i Ángel Medina. Egea també ha avançat que dos dels punts principals del programa seran la instal·lació d’una quinzena de bústies de suggeriments repartits per tot el municipi i la celebració de consultes ciutadanes.

Durant la seva intervenció, el senador Josep Lluís Cleries ha parlat del municipi i de la necessitat de candidatures com la convergent “perquè la Llagosta no sigui un bolet dins de Catalunya”. Cleries també s’ha referit al govern del PP i la seva política “d’escanyament vers Catalunya”. El senador ha recordat que els eixos de CiU en aquestes eleccions són la política municipal propera, la creació de riquesa, l’increment del benestar social i la lluita contra la corrupció.

Publicitat

Publicitat

Més notícies