Diumenge, 29 setembre 2024
17.2 C
La Llagosta

Sara Jiménez, desqualificada del Campionat d’Espanya júnior de powerlifting

Sara Jiménez, vinculada amb l’STB Strenght de Sant Boi de Llobregat, va participar amb polèmica en el Campionat d’Espanya júnior de powerlifting, que va tenir lloc el cap de setmana al Ferrol, a Galícia. L’esportista llagostenca, en edat subjúnior, va ser desqualificada en el tercer intent del primer exercici dels esquats per caure-li la barra.

Jiménez va aixecar en un primer intent dels esquats 132,5 quilos; en un segon intent, 140 quilos; i en un tercer, li va caure la barra quan aixecava 142,5 quilos. “Va ser molt injust perquè em va caure la barra perquè la persona de seguretat del darrere em va fer perdre l’equilibri. Llavors o queien les peses damunt meu o deixava caure la barra”, explica la llagostenca, que afegeix que l’organització va ser molt rigorosa: “en altres ocasions, s’ha fet una sanció i ja està, però una desqualificació em va privar de seguir en el campionat. El meu entrenador va reclamar la mesura injusta, però no vam poder fer res”.

D’aquesta manera, Sara Jiménez no va poder participar en els altres dos exercicis, que són pres de banca i pes mort. La llagostenca aspirava a millorar la seva marca personal en aquest campionat i així obtenir el passi per al Mundial subjúnior, que tindrà lloc a l’agost a Malta. “La meva millor marca personal oficial del global dels tres exercicis va ser de 371 quilos el setembre passat. Des d’aleshores, he aixecat gairebé 20 quilos més en entrenaments i necessito fer-ho en una competició oficial. Tinc complicat participar ara al Mundial”, assegura l’esportista.

De totes maneres, Sara Jiménez tindrà una nova oportunitat amb el Campionat d’Espanya subjúnior, que se celebrarà al juliol a Sevilla. En un principi, Jiménez comptava a fer una millor marca al Ferrol i no haver de participar en el de la capital andalusa, que ara es planteja seriosament participar-hi per lluitar pel passi al Mundial.

Publicitat

Publicitat

Més notícies