Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

El Consell d’Alcaldies se centra en la sequera, prevenció d’incendis i energies renovables

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental del mes de març celebrat ahir a la Garriga va tractar sobre la situació de sequera, els recursos per a la campanya d’enguany de prevenció d’incendis, l’empresa pública d’energies renovables de la Generalitat de Catalunya i el transport adaptat.

La situació de sequera va ser un dels temes centrals de la reunió del Consell d’Alcaldies. El president del Consorci Besòs Tordera, Óscar Sierra, i el gerent Albert Solà van fer un repàs de la situació en què es troba la conca del Ter-Llobregat i algunes solucions que proposen per fer-hi front. Sierra va detallar que el Consorci ha presentat tres projectes a l’ACA relacionats amb la regeneració de l’aigua, amb la idea que “en un futur, des de les depuradores, puguem aconseguir aigua potable”. La proposta consisteix “a començar a imitar el cicle de l’aigua que han fet a Califòrnia, on l’aigua neta que surt de la depuradora que abans llençaven al medi, ara el que han començat a fer és netejar-la i potabilitzar-la”, va afegir. 

Des del Consorci, s’ha proposat a l’ACA que les depuradores de Granollers, Caldes de Montbui i Santa Maria de Palautordera puguin començar a treballar amb aquest sistema. “El Consorci és una branca de l’ACA i, a més, som els ajuntaments que estem consorciats que treballem pel sanejament de l’aigua, però també volem ser protagonistes a l’hora de poder donar abastament d’aigua a la nostra població”, va afegir. 

Respecte a la sequera, es va explicar que, si la situació actual continua sense canviar, -a data de dimarts les reserves de les conques internes estaven a un 15%- en uns mesos es passarà a emergència 2 i a finals d’any a emergència 3. 

Pel que fa a la campanya de prevenció d’incendis, el diputat delegat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, va anunciar que enguany s’avança la campanya un mes -comença el mes de maig- i va posar els serveis de la Diputació a disposició dels ajuntaments.

En la trobada també es va presentar l’empresa Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (L’Energètica), a càrrec del seu president, Ferran Çivit. L’Energètica es dedica a la producció i subministrament d’energia neta d’origen renovable al sector públic. Es vol aconseguir, entre d’altres, convertir tots els edificis públics i els municipis en generadors d’energia neta i respectuosa. 

La trobada es va tancar fent un repàs a la situació de finançament del transport adaptat que presta el Consell Comarcal i les diferents propostes que hi ha sobre la taula per fer-hi front.

Publicitat

Publicitat

Més notícies