Diumenge, 27 novembre 2022
12.3 C
La Llagosta

Quarta reunió del Consell d’Alcaldies per parlar sobre la situació de la Covid-19

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquest matí de manera extraordinària per tractar sobre els decrets de nova normalitat i d’etapa de la represa envers la situació de la Covid-19 al Vallès Oriental. La trobada ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra. Es tracta de la quarta reunió monogràfica que es fa entre els alcaldes i alcaldesses amb els membres del Govern català per debatre i coordinar la situació davant la Covid-19.

La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez; el director executiu del sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada; i la subdirectora general de coordinació i gestió d’emergències, Imma Solé.

Durant la reunió s’ha informat que la darrera setmana s’han diagnosticat 18 casos positius de Covid-19 a la comarca, dos a la Llagosta, i que hi ha persones ingressades als tres hospitals del Vallès Oriental. “No és gens preocupant però és una dada que vol dir que la infecció la tenim aquí i hem de prendre les mesures que ens diuen, que són distància, mans i mascareta en totes les actuacions que fem en la nostra vida normal a tot arreu”, ha comentat el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé.

Segons s’ha informat, la incidència acumulada a Catalunya la darrera setmana és de 5.8, mentre que la regió sanitària metropolitana nord és de 3.2, en el Baix Vallès és d’un 3.7, al Vallès Oriental central un 3.9 i al Baix Montseny un 5.3.

En el transcurs de la reunió s’ha comentat que a partir del dijous dia 25 de juny entra en vigor el nou funcionament sobre aforaments, basat en la distància: 1,5 metres de distància interpersonal, equivalent a 2,5 metres quadrats per persona. També s’ha informat que de forma gradual es publicaran els decrets sectorials que regularan el dia a dia i on es passa d’un llistat exhaustiu d’activitats a uns principis que regularan tota l’activitat, basats en la distància, higiene i mascareta i també en la responsabilitat de la ciutadania. En aquest sentit, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha comentat que “és un canvi de paradigma: de la gestió a través de llistats exhaustius a la responsabilitat i l’actuació dels ciutadans i ciutadanes per tal d’evitar les transmissions”.

Sobre aquest aspecte el president del Consell Comarcal també ha apel·lat a la responsabilitat de tothom “tot i que al voltant d’un 2 o un 5% pugui fer actes incívics, que són moltes persones al carrer i es veuen molt, no hem de perdre de vista que el 95 o el 98% de la població fa les coses bé i són les que ens faran guanyar la batalla”.

També s’ha informat que a partir de juliol o agost està previst que s’incorporin al servei de les diferents regions metropolitanes els 750 mossos d’esquadra que ara mateix estan a l’Escola de Policia de Catalunya.

El Consell d’alcaldies ha debatut sobre aspectes com l’obertura dels CAP, els centres de dia, les zones infantils –on la ciutadania ha de prendre les mesures preventives quan els seus fills i filles hi vagin- l’aforament de piscines i altres espais més petits, i sobre mercats, festes majors, transport públic i esports.

Respecte a la celebració de la Revetla de Sant Joan, es recomana a la ciutadania evitar aglomeracions donada la situació sanitària i es recorda tenir en compte també els riscos tradicionals associats a aquesta festa, com són la mobilitat, el foc i la pirotècnia.

A l’inici del Consell d’Alcaldies s’ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de la Covid-19 i els seus familiars.

Publicitat

Publicitat