Diumenge, 12 maig 2024
23.9 C
La Llagosta

Minut de silenci per les víctimes del Marroc i hissada de la senyera

La Llagosta ha mostrat una vegada més la seva solidaritat amb un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Marroc davant l’edifici de l’Ajuntament. L’acte s’ha celebrat avui dilluns a les 12 h, abans de la hissada de la senyera per la Diada Nacional de Catalunya.

L’Ajuntament ha dut a terme el minut de silenci, que ha aplegat a centenars de persones a la plaça d’Antoni Baquè. Algunes d’elles eren membres de la nova entitat Associació Afaq Multicultural de joves i dones, que han agraït el suport de la ciutadania de la Llagosta. “Com a país veí i gran comunitat marroquina que hi ha a la Llagosta ens hem volgut solidaritzar institucionalment. Molts d’ells tenen familiars i amics que han patit les conseqüències del terratrèmol”, ha explicat l’alcalde Óscar Sierra, que s’ha solidaritzat en acabar el minut de silenci: “Ens ha agafat enmig de la Festa Major, que estem celebrant, però hem volgut solidaritzar-nos amb tots ells i elles, que ho estan passant molt malament”.

Posteriorment, s’ha celebrat la tradicional hissada de la senyera a l’Ajuntament per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Membres de Protecció Civil de la Llagosta han hissat la senyera mentre se sentia Els Segadors. En l’acte, hi havia la presència de regidors i regidores de totes les formacions representades al Consistori de la Llagosta (PSC, LLEC i ERC), excepte el PP.

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la Llagosta seguirà a la tarda amb el 34è Homenatge a Catalunya, que tindrà lloc a l’escenari de la plaça d’Antoni Baquè (17.30h). L’activitat serà protagonitzada pel Grup Ball de Gitanes de la Llagosta. A més, comptarà amb la Colla Bastonera de LaComi de Canovelles (ball de bastons de foc) i l’Esbart Dansaire de Rubí. També hi haurà la Colla Gegantera de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies